Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da tarımsal destekleme listesi açıklandı

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında 2023 yılında Yalova ve ilçelerinde üretimi desteklenecek ürünleri açıkladı. Parıldar, bu desteklemelerle Yalova’da tarımsal üretimin daha da artacağına inandığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da tarımsal destekleme listesi açıklandı

2023 yılı Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında Yalova’da desteklerden faydalandırılacak ürünler netleşti. Konuyla ilgili olarak Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de çiftçileri bilgilendirdi. İl Müdürü Suat Parıldar, yaptığı açıklamada, Havza Bazlı Destekleme Modeli’nin, ülkede arz açığı bulunan, stratejik öneme haiz, bölgesel önem arz eden, insan beslenmesi-sağlığı ve hayvansal üretim açısından önemli 21 üründe (buğday, arpa, çavdar, çeltik, dane mısır, tritikale, yulaf, mercimek, nohut, kuru fasulye, pamuk, soya, yağlık ayçiçeği, kanola, aspir, çay, fındık, zeytin-zeytinyağı, patates, soğan (kuru) ve yem bitkileri) mazot-gübre, sertifikalı tohumluk kullanım, fark ödemesi, yem bitkileri, fındık alan bazlı gelir destekleme uygulamalarını içerdiğini belirtti.

Müdür Parıldar, “2023 üretim yılında tarım havzalarında desteklenecek ürünlerin belirlenmesi amacıyla iklim, toprak, topoğrafya, su kısıtı, istatistiki veriler, ekim nöbeti ve il/ilçe müdürlükleri ile STK önerileri birlikte değerlendirilerek ürün listeleri oluşturuldu. Bu çerçevede Yalova ve ilçelerde belirlenen havzalarda üretimi desteklenecek ürünler de netleşti” dedi.

Parıldar, Yalova’da tarımsal desteklemeden faydalanacak ürünler ve havzaları ise şu şekilde açıkladı;  Yalova-Altınova havzasında arpa, ayçiçeği (yağlık), buğday, yem bitkileri, yulaf, zeytin-zeytinyağı. Yalova-Armutlu havzasında mısır (dane), tritikale, yem bitkileri, zeytin-zeytinyağı. Yalova-Çınarcık havzasında arpa, buğday, yem bitkileri, yulaf, zeytin- zeytinyağı. Yalova-Çiftlikköy havzasında arpa, ayçiçeği (yağlık), buğday, mısır (dane), yem bitkileri, yulaf, zeytin – zeytinyağı. Yalova-Merkez havzasında arpa, buğday, yem bitkileri, yulaf, zeytin – zeytinyağı. Yalova-Termal havzasında arpa, buğday, yem bitkileri, yulaf, zeytin-zeytinyağı.

Parıldar, bu desteklemelerin çiftçilere büyük katkı sağlayacağını ve tarımsal üretimin artmasına vesile olacağını ifade etti. Parıldar, “Çiftçilerimizden bu desteklemelerden en iyi şekilde faydalanmalarını istiyoruz. Tarım havzalarında desteklenecek ürün listelerine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ulaşabilirler. Çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat diliyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.