Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da tarımsal alanlarda hasar tespiti başladı

Yalova’da 30 Kasım tarihinde meydana gelen aşırı yağış ve şiddetli fırtına, il merkezi ve ilçelerde ekili alanlarda ve seralarda büyük zarara neden oldu. Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, zarar gören üreticilerin hasarlarını tespit etmek için çalışma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 14:57
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova'da tarımsal alanlarda hasar tespiti başladı

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerince oluşturulan hasar tespit ekipleri, vakit geçirmeden sahaya çıkarak ürünleri zarar gören üreticileri ziyaret etti. Ekipler, yerinde incelemelerde bulunarak hasar durumunu raporladı.

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, yaptığı açıklamada, yaşanan fırtına ve yağışın il genelinde ciddi hasara yol açtığını belirtti. Parıldar, “Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Hazırlayacağımız raporu bakanlığımıza ileteceğiz. Zarar gören üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.
Yaşanan fırtına ve yağıştan zarar gören üreticiler ise, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Üreticiler, hasar tespit çalışmalarının hızlı bir şekilde başlamasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Üreticiler, “Bu zor zamanımızda bize destek olan il müdürlüğümüze çok teşekkür ederiz. Umarız zararlarımız en kısa sürede tazmin edilir ve üretimimize devam edebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.