Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da şubat ayında 901 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan Şubat 2024 konut satış istatistiklerine göre şubat ayında Yalova’da 901 konut satışı gerçekleştirildi. Yalova, yabancılara konut satışında da ülkedeki ilk 4 il arasında yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 13:08
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da şubat ayında 901 konut satıldı

Yalova'da şubat ayında 901 konut satışı gerçekleşti. Bu sayede Yalova, bir önceki yıla göre konut satışlarında % 17,3'lük bir artış yakaladı. Yalova, bu artışla birlikte Türkiye genelinde en çok konut satışı yapılan iller arasında yer aldı.

Yabancılar Yalova'ya ilgi gösteriyor

Yalova, yabancılara konut satışında da önemli bir başarıya imza attı. Şubat ayında 183 konut satışı ile Yalova, İstanbul, Antalya ve Mersin'den sonra yabancılara en çok konut satışı yapılan 4. il oldu. Bu durum, Yalova'nın yatırımcılar için cazip bir destinasyon haline geldiğini gösteriyor.

Yalova'nın başarısı bölgeye de yansıdı

Yalova'nın konut satışlarındaki başarısı Marmara Bölgesi'ne de yansıdı. Bölgede şubat ayında 23 bin 104 konut satışı gerçekleşti. Bu sayede Marmara Bölgesi, Türkiye genelinde konut satışlarının %24,5'lik kısmını gerçekleştirerek en fazla konut satışı yapılan bölge oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.