Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da siber suçlarla mücadele eğitimleri devam ediyor

Yalova Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen SİBERAY Projesi kapsamında siber suçlara karşı bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları gerçekleştiriyor

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 04:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2023 04:53
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova'da siber suçlarla mücadele eğitimleri devam ediyor

Proje ile internet üzerinden işlenebilecek suçların önlenmesi, internet bağımlılığı ve sosyal medya kullanımı ile ilgili sorunların giderilmesi amaçlanıyor. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, ‘Ortam Sanal Olsa da İşlenen Suç Gerçektir’ sloganıyla doğru sosyal medya kullanımı hakkında ve internet bağımlılığı ile mücadele çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda, 1-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumları ile kamu kurum ve kuruluşları koordinesinde 3 SİBERAY eğitim faaliyeti düzenlendi. Etkinliklere eğitim ve öğretim kurumlarında görevli bulunan yönetici, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Ayrıca, halkın yoğun olarak bulunduğu sportif faaliyetlerin yapıldığı ortamlarda toplumsal bilinç oluşturulmasına yönelik bir faaliyet gerçekleştirilerek yaklaşık 3 bin vatandaşa bilgi verildi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla toplamda 7 bin 418 kişiye ulaşıldı.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, siber suçların önlenmesi ve farkındalık oluşturulması için bu tür çalışmaların önemine vurgu yaptı. Yetkililer, "Siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, maddi manevi zararların en aza indirgenmesi için farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütüyoruz. Vatandaşlarımızı siber suçlarla ilgili bilgilendirerek, bu suçların mağduru olmalarını önlemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Müdürlük siber suçlara karşı alınabilecek önlemler hakkında ise şu tavsiyelerde bulundu; Güçlü parolalar kullanın. Parolalarınızda büyük/küçük harf, rakam ve sembolleri karıştırın. Güvenilir web sitelerini kullanın. Web sitesinin adresinin https ile başlamasına dikkat edin. E-posta ve mesajlarda gelen bağlantılara tıklamadan önce dikkatli olun. Özel bilgilerinizi paylaşmayın. Cihazlarınızın güvenlik güncellemelerini zamanında yapın. Antivirüs ve güvenlik duvarı yazılımları kullanın.

Siber suçlar, internet üzerinden işlenen suçlardır. Bu suçlar, dolandırıcılık, hırsızlık, sahtecilik, şantaj, çocuk pornografisi, nefret söylemi, terör propagandası gibi çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir. Siber suçların mağduru olmamak için siber güvenlik önlemlerine dikkat etmek ve farkındalık oluşturmak önemlidir.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.