Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da siber suçlara karşı farkındalık artıyor

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca yürütülen Siberay Projesi kapsamında Yalova'da çalışmalar devam ediyor. Proje ile internet üzerinden işlenebilecek suçların önüne geçilmesi, zararlı yazılımlar konusunda farkındalık oluşturulması ve internet bağımlılığının önlenmesi amaçlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2024 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2024 11:51
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova'da siber suçlara karşı farkındalık artıyor

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ‘Ortam Sanal Olsa da İşlenen Suç Gerçektir’ sloganıyla doğru sosyal medya kullanımı ve internet bağımlılığı ile mücadele hakkında çalışmalar yürütüyor. Proje kapsamında Yalova Üniversitesi'nde düzenlenen Siber Güvenlik Paneli'ne ve Çiftlikköy Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'na katılım sağlanarak bilgilendirme ve farkındalık çalışması gerçekleştirildi. Burada yapılan bilgilendirmelerde, “Teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalık günümüzün önemli sorunları arasında yer alıyor. Bu sorunlarla başa çıkmak için bireysel önlemler almak ve gerekli durumlarda profesyonel destek almaktan çekinmemek gerekiyor. Ebeveynlere, çocuklarının internette güvenli bir şekilde zaman geçirmeleri için gerekli siber güvenlik önlemlerini almaları ve çocuklarıyla internet kullanımı hakkında açık iletişim kurmalarını tavsiye ediyoruz” denildi.

İnternet ortamındaki oyunların da gençlerde ve çocuklarda ciddi bir bağımlılığa yol açtığının ifade edildiği eğitimde, “Dijital oyunlar, fırsatlar kadar tehditler de barındırıyor. Ebeveynlerin, çocuklarının oynadıkları oyunlara dikkat etmeleri ve gerekli siber güvenlik önlemlerini almaları önemlidir. İnternet bağımlılığı günümüzde en fazla rastlanan bağımlılıklar arasında yerini aldı” vurgusu yapıldı. 

Siberay Projesi, Yalova'da siber suçlara karşı farkındalık oluşturmada ve bu suçların önlenmesinde önemli rol oynuyor. Bu proje sayesinde Yalova'da daha güvenli bir internet ortamı oluşturulması hedefleniyor.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.