Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da seçmen listeleri askıya çıkıyor

31 Mart 2024 yerel seçimlerine yaklaşılan şu günlerde seçim takviminin en önemli adımlarından birisi daha atılıyor. Seçmen listeleri 4 Ocak 2024 Perşembe günü itibarı ile muhtarlıklarda askıya çıkacak

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 12:05
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da seçmen listeleri askıya çıkıyor

2024 yılında yapılacak mahalli idareler seçimi için seçmen listeleri, 4 Ocak 2024 Perşembe günü saat 08.00’de muhtarlıklarda askıya çıkacak. Seçmenler, 17 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar listeleri kontrol edebilecek ve itiraz edebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen kütüğüne kayıt olmak isteyen Türk vatandaşlarının, 1 Ekim 2023 itibarıyla geçerli yerleşim yeri adresine sahip olmaları ve oy verme günü itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmaları gerektiğini duyurdu.

YSK, adresi kapanmış olması nedeniyle adres kayıt sisteminde görünmeyen seçmenlerin, en son geçerli adres bilgilerinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınarak seçmen kütüğüne kaydedileceğini bildirdi.

YSK, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için bir yakını tarafından, YSK’nın internet sitesinde bulunan “seyyar sandık kurulu talep formu” ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına veya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurabileceklerini açıkladı.

YSK, siyasi partilerin, mühürlü ve imzalı bir yazıyla partileri adına kimlerin itiraz edebileceklerini o yerin İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına bildirmeleri gerektiğini belirtti.

YSK, İlçe Seçim Kurulu Başkanlarının, muhtarlık bölgesi askı listelerine yapılan itirazları, kendilerine ulaşmasından itibaren en geç 20 Ocak 2024 Cumartesi saat 17.00’ye kadar kesin olarak karara bağlayacaklarını kaydetti.

YSK, bu kararlara uygun olarak gerekli kayıt ve düzeltme işlemlerinin yapılması için siyasi partiler tarafından yapılan itirazların, 29 Ocak 2024’te ilçe seçim kurulunca, 2 Şubat 2024’te il seçim kurulunca, 5 Şubat 2024’te ise YSK tarafından kesin olarak karara bağlanacağını ve yurt içi seçmen kütüğünün 7 Şubat 2024’te kesinleşeceğini duyurdu.

Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.