Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da sanayi ve teknoloji konuşuldu! SANTEK 1. Dönem toplantısı gerçekleştirildi

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya başkanlığında Yalova Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün koordinesiyle Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) 2024 yılı 1. dönem toplantısı gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 17:20
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova'da sanayi ve teknoloji konuşuldu! SANTEK 1. Dönem toplantısı gerçekleştirildi

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda, SANTEK kapsamındaki çalışmalara yönelik gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda ayrıca sanayide yapay zeka uygulamaları ve kompozit sektörü ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Sunumlarda, yapay zekanın üretim hatlarında otomasyon, kalite kontrol, arıza tahmini ve önleyici bakım gibi alanlarda nasıl kullanılabileceği ele alındı. Yapay zekanın sanayide verimliliği artıracağı ve maliyetleri düşüreceği vurgulandı. Kompozit sektörü ile ilgili sunumda ise Yalova'nın bu sektörde önemli bir potansiyele sahip olduğu ifade edildi. Sunumda, Yalova'da kompozit sektörünün gelişmesi için neler yapılabileceği de konuşuldu.

Toplantıya Yalova'daki sanayi kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve kamu kurumlarının yetkilileri katıldı. Katılımcılar, sunumlara yoğun ilgi gösterdi ve sunum yapanlara sorular yöneltti. Kurul toplantısında ayrıca sanayinin güncel durumu ve sorunları, sanayinin gelişmesi için gerekli yatırımlar, yeni teknolojilerin sanayide kullanımı, sanayide AR-GE çalışmaları, ihracatın artırılması için yapılabilecekler ve sanayide işgücünün nitelikli hale getirilmesi gibi konular da masaya yatırıldı.
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın başkanlık ettiği toplantıya Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede ile Yalova Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Aydın Bakoğlu ile kurul üyeleri de katıldılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.