Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Podoloji Birimi Hizmete Başlıyor

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastalara hizmet vermeye devam ediyor. Yalova ilinde daha önce bulunmayan bu yüzden hastaların şehir dışına çıkmak zorunda kaldıkları, sıra bulmakta zorlandıkları birimleri hizmete geçirmeyi planlıyor. Yalova’da ilk kez açılacak olan Podoloji bölümü yakında Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2023 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2023 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Podoloji Birimi Hizmete Başlıyor

Podoloji bölümü, ayak sağlığı ve ayak hastalıklarıyla ilgilenen, yardımcı tedavi ve bakım hizmeti sunan sağlık alanıdır.  Ayak anatomisi, fizyolojisi, patolojisi, ayakkabı seçimi ve pedikür teknikleri gibi konuları içerir.

Podologlar Ne Yapar?

Podologlar, ayak sağlığı ve konforunu artırabilmek için hastalıkların teşhisini koyabilir, tedavi edebilir ve buna yönelik tedbirler alabilirler. Konservatif bakım hizmeti sunan, koruyucu ve önleyici tedaviler yapan sağlık tekniklerine podolog denir. Tırnak batması, nasır bakımı, diyabetli hastalarda ayak bakımı ve tırnak mantarı gibi konularda hizmet vermektedir. Aynı zamanda podologlar, baropodpmetrik analizler yaparak kişiye özel tabanlık üretimi yapmaktadır. Podolog Simge Koçyiğit” Diyabet hastaları -20’sinin bu hastalıktan dolayı hayatlarının bir döneminde ayak ülseri komplikasyonu yaşıyorlar.

İlgilinizi çekebilir: Yalova’da 976 kişi randevusuna gitmedi

Hastalarda ayak ülseri bir kez geliştiğinde tekrarlama olasılığı da artar. Diyabetik ayak yarasının eğitimle ve basit yöntemlerle önlenmesi, tedavi sürecinden çok daha kolaydır.” Sözlerini kullandı. Ayak bakımı ve hijyeni eğitimi, tabana uygun ayakkabı ve taban kullanımı gibi oldukça basit uygulamalarla ülser oluşumunda %50 oranında azalma sağlar. Diyabet hastalarının 6 ayda 1 Podolog kontrolüne gelinmesi gerekir. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde podoloji birimi kuruldu, diyabetik ayaktan korunma eğitimi verilmeye başlandı. Podoloji birimine başvurmak için, ayaklarda var olan sorunun öncelikle ilgili hekim muayenesi ve bu muayene sonrasında yönlendirilmesiyle hastalar podoloji birimine başvurabilir.

Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.