Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da midye üretim alanlarında denetimler sürüyor

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çınarcık ve Armutlu ilçelerindeki midye üretim tesislerinde denetimlerini sürdürüyor

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 13:32
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova’da midye üretim alanlarında denetimler sürüyor

Yalova'da midye üretimi yapan tesislerde, çevre ve üretim koşullarının uygunluğu konusunda kontroller devam ediyor. İl Müdürlüğü ekipleri, Çınarcık ve Armutlu ilçelerindeki midye üretim alanlarında, gerekli şartların sağlanıp sağlanmadığını denetliyor.

Yalova'da midye üretim tesisleri

Bu denetimler, Ege ve Marmara Kıyılarında Çift Kabuklu Yetiştiricilik Potansiyel Alanlarında Sediment Kalitesinin Değerlendirilmesi Projesi kapsamında, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü'nden gelen uzmanlar ile Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün teknik personelleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Yalova midye üretim tesisi denetleme

Çalışmalar kapsamında, Marmara Denizi'nde yer alan Çınarcık ilçesi Kocadere açıklarında ve Armutlu ilçesi Fıstıklı Köyü açıklarındaki midye üretim tesislerinden örnekler alındı. Bu örnekleme çalışmaları ile deniz ortamındaki sediment kalitesinin yanı sıra midye üretim alanlarının uygunluğu da değerlendiriliyor. Denetimlerin, bölgedeki midye üretiminin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.