Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Mayıs ayında 1424 olay meydana geldi! yüzde 96’sı aydınlatıldı

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova’da Mayıs ayı boyunca güvenlik birimleri tarafından gerçekleştirilen ‘Asayiş ve Güvenlik Faaliyetleri’ hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 11:54
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Mayıs ayında 1424 olay meydana geldi! yüzde 96’sı aydınlatıldı

Vali Kaya’nın vatandaşların soru ve önerilerine de karşılık verdiği toplantıya: İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Binici ve Sahil Güvenlik TCSG-17 Komutanı Eren Deneri katıldı.

Bir ay içinde 1424 olay meydana geldi

Mayıs ayı içerisinde Yalova’nın güvenliğine dair yapılan çalışmalar neticesinde, bir ay içinde 1424 olayın meydana geldiğini ve bunun yüzde 96’sının aydınlatıldığını aktaran Vali Hülya Kaya,  bu kapsamda da 41 şahsın tutuklandığını ve 38 şahıs hakkında da adli kontrol tedbiri uygulandığını belirtti. Aranan 342 şahısın yakalandığını ve 88’inin de tutuklandığını bildiren Vali Kaya, “Asayiş suçları bakımından baktığımızda ilimizde 48 hırsızlık olayı gerçekleşti. Bunun yüzde 75’ini aydınlattık. 28 dolandırıcılık olayı meydana geldi. Bunun da yüzde 53’ünü aydınlattık. Toplamda 45 şahıs hakkında yakalama kararı alındı.” dedi.

“7 şüpheli şahıs hakkında elektronik kelepçe tedbiri devam ediyor”

Umuma açık iş yerleri ile ilgili yapılan denetimlerde de 2 iş yeri hakkında kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçundan adli işlem yapıldığını ifade eden Vali Hülya Kaya, “Kumar oynadıkları tespit edilen 8 şahsa da idari para cezası uygulandı. Ruhsatsız alkol satışı yapan işyerlerine de idari para cezası uyguladık. Kapalı alanda tütün mamulleri tüketilmesi suçundan işyerlerine uygulamış olduğumuz idari para cezaları devam ediyor. İlimiz geneline baktığımızda 21 ruhsatsız tabanca yakalandı. 31 silah, 132 fişek yakalandı. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddet Önlenmesine Dair Kanun kapsamında ilimizde 316 olay meydana geldi. 7 şüpheli şahıs hakkında elektronik kelepçe tedbirimiz devam etmektedir.” şeklinde bilgi verdi.

1392 kişiye madde bağımlılığı semineri verildi

Kaçakçılık ve organize suçlar kapsamında toplamda 19 olayın meydana geldiğini ve 33 şüphelinin yakalandığını açıklayan Kaya, terörle mücadele kapsamında da 10 olayın meydana geldiğini ve 11 şahıs hakkında adli işlem gerçekleştirildiğini aktardı. Narkotik suçlarla mücadele kapsamındaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Hülya Kaya, “6 kilo 904 gram uyuşturucu madde ele geçirdik. 464 adet de uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu noktada 196 şüpheli şahıs yakalandı. 14 şüpheli şahıs tutuklandı. Dolayısıyla narkotik suçlarla olan mücadelemizde hem emniyetimiz hem jandarmamız hem de sahil güvenliğiz inanılmaz güzel çalışmalar gerçekleştiriyor. ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Rehberlik çalışmalarımız devam ediyor. Bu noktada Bakanlığımızın başlatmış olduğu En İyi Narkotik Polisi Anne Narko projesi kapsamında da annelerimizi eğitmeye devam ediyoruz. 1392 kişiye madde bağımlılığı semineri gerçekleştirdik.” dedi.

 

“Okullar bölgesindeki denetimlerimiz devam ediyor”

Siber suçlarla mücadelede 57 noktada suç tespit edildiğini ve 51 şahıs hakkında adli soruşturma başlatıldığını paylaşan Vali Hülya Kaya, vatandaşların bu noktada daha duyarlı olmaları gerektiğini hatırlattı. Sosyal medya üzerinden suç içerikli paylaşımlarda bulunan vatandaşlara yönelik çalışmaların devam ettiğini aktaran Kaya, “4 tane şahsa bunula ilgili işlem gerçekleştirdik. Okullar bölgesindeki umuma açık yerlerdeki denetimlerimiz devam ediyor. Özellikle okul yöneticileri ile iş birliği içerisindeyiz. Okulların çevresindeki suç odağı olabilecek yerlere güvenlik kuvvetlerimiz sık sık denetim ziyaretleri yapıyor. Bununla ilgili çok şükür bu sene çok büyük bir olayla karşı karşıya kalmadık.” diyerek gençleri zararlı maddelerden koruyabilmek için okullarla birlikte güzel bir çalışma gerçekleştirdiklerini aktardı.

Ölümlü ve yaranmalı trafik kazalarında artış var

Yaz döneminin gelmesiyle birlikte Yalova’da nüfus hareketliliğinin arttığını belirten Vali Hülya Kaya trafik kazalarındaki artışa da değindi. Özellikle ölümlü ve yaranmalı trafik kazalarında artış gözlemlediklerini kaydeden Kaya, “Bununla ilgili bizim denetimlerimiz, cezai işlemlerimiz devam ediyor ama vatandaşlarımızın da özellikle bu noktada daha dikkatli olmaları, trafik kurallarına uymaları gerekiyor. Özellikle geçen toplantımıza da söyledik motosiklet kullanan sürücülerimizin de mutlaka kas kullanması Güvenli sürüş tekniklerini uyması da çok büyük önem arz ediyor. Kurban Bayramı’nda araç kullanırken mutlaka hız kurallarına uymanız, yorulduğunuz noktalarda durmanız, özellikle kemer takmanız, önde ve arkadaki yolcuların da kemer takması özellikle çok büyük önem arz ediyor. Bununla ilgili biz denetimlerimize geçen bayramda olduğu gibi bu bayramda da devam edeceğiz. Amacımız ceza yazmak değil, uyarmak. Güvenli bir şekilde gidip gelmeniz çok büyük önem arz ediyor.” şeklinde konuştu.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.