Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da KYK yurtlarında yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yalova İl Müdürü Salih Kılıç yeni akademik yılın başlamasına az bir süre kala KYK yurtlarında yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 04:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 00:53
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova'da KYK yurtlarında yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı

Yalova’daki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı. KYK Yalova İl Müdürü Salih Kılıç, Yalova Üniversitesi’ne gelen öğrencilerin yüzde 85’inin KYK yurtlarına yerleştirildiğini belirtti. KYK ve özel yurtlarla birlikte toplam kapasitenin 6 bin 566 olduğu Yalova’da, yurtlar yeni dönemde öğrencileri karşılamaya hazır.
KYK Yalova İl Müdürü Salih Kılıç, KYK yurt başvurularının 20-24 Ağustos 2024 tarihleri arasında alındığını ve yerleştirme işlemlerinin adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Kılıç, yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı; “Başvurusu geçerli sayılan öğrenciler, gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre sıralanmış ve en uygun KYK yurduna yerleştirilmiştir. İlimizde toplam 4 bin 718 kapasiteli 5 KYK yurdu bulunmaktadır. Bunların 3’ü kız, 2’si erkek öğrenci yurdu olup, doluluk oranı yüzde 100’e ulaşmıştır. ”

Yurtlar öğrencilerini karşılamaya hazır

KYK Yalova İl Müdürü Salih Kılıç, Yalova'da bulunan yurtların modern ve güvenli bir yaşam alanı sunduğunu vurgulayarak, "Yalova, gençlerimizin eğitim hayatını güvenli ve huzurlu ortamlarda sürdürmeleri için tüm imkanları sunuyor. Üniversite hayatı boyunca yuva sıcaklığıyla öğrencilerimizin hizmetinde olacak yurtlarımıza şimdiden hoş geldiniz diyor, yeni eğitim öğretim döneminin tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
“Üniversite tercihlerinde etkili oluyoruz”
Kılıç, üniversite tercihlerinde yurt kapasitelerinin belirleyici olduğunu da dile getirerek, “Yurda yerleşme oranı arttıkça Yalova Üniversitesi’ni tercihler de aynı oranda artış gösteriyor. Bizim Yalova’ya böyle bir katkımız var. Zira öğrenciler yurt imkanlarını araştırıyor ve bu üniversite tercihlerinde etkili oluyor. Yani öğrenciler genellikle yurda yerleşemeyeceği ildeki üniversiteleri tercih etmiyor. Bu yıl da Yalova’da bunu yaşadık” diye konuştu. 

Ucuz, konforlu ve güvenli

KYK Yurtlarının ucuz, konforlu ve güvenli olduğunu dile getiren Kılıç, “KYK yurtlarında ulaşım sorunu yok. Yalova Üniversitesi ve yurtlar arası yürüme mesafesinde. Bununla da kalmayarak minibüsler buraya kadar geliyor. Bu büyük bir avantaj. Yalova’da kredi ya da burs alarak üniversite eğitimi alan bir öğrenci ailesine yük olmadan eğitimini tamamlayabilir. Zaten yurt ücretleri de çok makul. Zira burada öğrencilerimizden aylık 850 lira gibi bir ücret alıyoruz ki buna kahvaltı ve akşam yemeği de dahil. Ayrıca üniversite de yürüme mesafesinde. Aileleri ilgilendiren bölümü ise yurtlarımızın son derece güvenli olması. Zira öğrencilerimizin yurtlara en son giriş yapacakları saatler bellidir. Gece saat 23.00’e kadar herkes yurda girmek zorunda. Bu saati 3 kez geçiren öğrencinin ailesine bu konuda bilgi veriyoruz ve durum hakkında görüşüyoruz. Dolayısıyla bize emanet edilen her bir genç bizim de yavrumuzdur” şeklinde konuştu. 

Yeni yurtlar yapılacak

Yalova’da mevcut yurtların olduğu alana ve Çınarcık ilçesine 2 yeni yurt daha yapılmasını planladıklarını dile getiren Müdür Kılıç, “Bizim bin 300 kişilik bir yurdumuz daha var. İhale aşamasında. 2 yurdun arasında yer alıyor. Onu da hizmete soktuğumuz zaman Yalova’nın uzun yıllar boyunca yurt sıkıntısı yaşayacağını düşünmüyorum. Bu yurdumuzun da 4 bin 718 kapasitesine eklenmesi ile Yalova’daki yurt kapasitemiz 6 bine çıkacak. Yine geçtiğimiz yıl Çınarcık ilçemizde de bir hazine arazisi İl Müdürlüğümüze tahsis edildi. İnşallah oraya da yurt yapacağız. Tasarruf tedbirleri nedeni ile çalışma yavaşladı. Onu da aşıp Çınarcık ilçemize 500 kişilik yurt inşa ettiğimizde Yalova’yı tercih eden ve üniversite eğitimi için gelen öğrenciler gönül rahatlığı ile ilimizde eğitimlerini tamamlayacaklardır” dedi. 

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.