Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da karpuz fiyatı fırladı! Karpuza yangın darbesi

Adana’da çıkan yangında Karpuz ekili alanların zarar görmesi sonrasında Yalova’da Karpuz fiyatlarında patlama yaşandı. Geçen hafta kilosu 15 TL’ye gerileyen Karpuz bu hafta tezgahlara kilosu 30 TL’den giriş yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 11:44
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da karpuz fiyatı fırladı! Karpuza yangın darbesi

Yaz mevsiminin olmazsa olmazlarından birisi durumundaki karpuza yangın darbesi geldi. Adana ilinde meydana gelen yangın sonrasında karpuz ekili alanlarda ciddi zarar meydana geldi. Dönümlerde arazideki mahsul yok olurken bu durum pazara da yansıdı. Geçtiğimiz hafta kilosu 15 TL’ye gerileyen karpuz bu hafta fiyatında yüzde 100 artışla vatandaşın önüne çıktı.

Tezgahta kilosu 30 TL’den satılan karpuzu gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemediler. El yakan fiyattan vatandaşlar kadar satıcılar da şikayet ediyorlar. Geçen hafta vatandaşa sattıkları fiyattan bu hafta kendileri karpuzun kilosunu alamadıklarını dile getiren Selahattin Güçlü, “Şu anda karpuzun  kilosunu toptan 20 TL’den alıyoruz. Geçen hafta kilosunu 15 TL’den sattık. Adana’da yaşanan yangında karpuz ekili alanlar zarar görünce üretici ürünlerini kaybetti. Hal böyle olunca da karpuz fiyatı patladı. Tezgahlarımızdakiler son Adana Karpuzları. Bu sezon Adana karpuzu bulunmaz.

Başka illerden gelecek karpuzları beklemeye başlayacağız” dediler.
Vatandaşların kapuz fiyatını gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade eden Güçlü, “Vatandaş bu hafta karpuzun fiyatını gördüğünde şaşırıyor. Dolayısıyla karpuz satışı da bıçakla kesilmişçesine durdu. Vatandaşları da haklı buluyoruz. Onlar da biz de bu fiyattan şikayetçiyiz ama yapılacak bir şey yok” diye konuştu.
 

Kavun ve Kiraz da Karpuzla yarışıyor

Diğer yandan Kavun ve Kiraz fiyatları da Karpuz’u aratmayacak seviyelere tırmandı. Kavun’un kilosu pazarda 35 liraya vatandaşa giderken, Kiraz ise 70-80 TL aralığındaki fiyatı ile adeta el yakıyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.