Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Kariyer ve Meslek Tanıtım Günü etkinliği düzenlendi

Yalova Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Erhan Dede, AKSA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Kariyer ve Meslek Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında alan uzmanları öğrenciler ile buluştu

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 12:02
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da Kariyer ve Meslek Tanıtım Günü etkinliği düzenlendi

Programa Çiftlikköy İlçe Millî Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, Okul Müdürü Hüseyin Nalbant, alan uzmanları ve meslek seçme aşamasındaki bölüm öğrencileri katıldı. Toplam dört oturum şeklinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrencilere tekstil teknolojisi, bilişim teknolojileri, elektrik-elektronik ve polimer-kimya alanındaki meslekler tanıtıldı.
İl Müdür Dede yaptığı açılış konuşmasında, “Meslek tanıtım günlerimizi her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliği ile iş piyasası verilerine göre en fazla ihtiyaç duyulan ve en çok tercih edilen bölümlerin tanıtımını gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda okul yönetimimiz ile birlikte belirlediğimiz mesleklerinde uzman isimlerden oluşan konuşmacılarımız, mesleğe giriş koşulları, mesleklerinin incelikleri, yaşadıkları tecrübeler ve daha birçok konu hakkında detaylı olarak öğrenciler ile bilgilerini paylaşacaklar” dedi.
 

İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, öğrencilerin katılımcıları çok iyi dinlemelerini, geleceğin meslekleri ve girişimcilik alanında daha fazla araştırma yaparak edinecekleri bilgileri ile katma değeri yüksek alanlarda meslek hayatlarını devam etmelerini tavsiye etti. Dede, “Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve özellikle değerli akademisyen ve meslek mensuplarından konuşmacı olarak gelen misafirlerimize çok teşekkür ediyor, meslek tanıtım günümüzün güzel ve faydalı geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.