Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da kaçak yapılarla mücadele kararlılıkla sürüyor

Yalova Valiliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kaçak yapı ile mücadele genelgesi doğrultusunda, İl Özel İdaresi ve muhtarlarla iş birliği içinde kapsamlı bir çalışma yürütüyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, bu kapsamda 2024 yılında çok sayıda kaçak yapıya yönelik yıkım ve idari işlem gerçekleştirildiğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 15:18
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova'da kaçak yapılarla mücadele kararlılıkla sürüyor

Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Özel İdaresi tarafından yürütülen yıkım çalışmalarında 5 kaçak bina, 2 ticarethane, 13 havuz ve 15 bungalovun yıkımının tamamlandığını söyledi. Ayrıca, 83 adet bina için idari işlem uygulanarak mühürleme kararı alındığını da kaydeden Yılmaz, “Bu binaların yıkım süreçleri de titizlikle takip edilmektedir” dedi.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, muhtarlarla düzenlenen toplantılarda ilin doğal güzellikleri ve bu güzelliklerin kaçak yapılaşma tehdidi altında olduğunu vurgulamışlardı. Tarım arazileri ve ormanların korunmasının hem yasal bir zorunluluk hem de gelecek nesillere karşı bir sorumluluk olduğu belirtilmişti. Bu kapsamda, Valilik ve İl Özel İdaresi, kaçak yapılaşmaya karşı köy muhtarları, kolluk kuvvetleri ve ilgili kurumlarla etkin bir koordinasyon içinde çalışıyor.

Kaçak yapı denetimi için personel sayısı artırılarak süreç daha da güçlendirildi. Kaçak yapıların yıkılması, mevcut sorunun çözülmesinin yanı sıra gelecekte benzer sorunların yaşanmaması için de önemli bir önlem olduğunu ifade eden Yılmaz, “Özellikle köy muhtarlarıyla yapılan toplantılarda alınan kararlar sayesinde kaçak yapılaşmaya karşı önemli mesafe kat edilmiştir.

Yalova'nın her köşesinde kaçak yapılaşmayı durdurmak ve sürdürülebilir bir yapılaşma sağlamak için tüm kurumların desteğiyle çalışmalar devam edecektir. İlimizin sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde gelişmesi için kaçak yapılaşmayla mücadele kararlılıkla sürdürülecektir. Özetle, Yalova'da kaçak yapı ile mücadelede önemli başarılar elde edilmiş olup, bu çalışmaların ilimizin doğal ve kültürel değerlerinin korunması açısından büyük önem taşıdığı görülmektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.