Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da kaçak alkol operasyonu

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın ülke genelinde kaçak alkol üretimi yapan ve ürettikleri kaçak alkolleri yılbaşında piyasaya sürülecekleri değerlendirilen şahısların tespiti ve yakalamasına yönelik eş zamanlı olarak yapılan operasyon kapsamında Yalova ilinde de çalışmalar gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2023 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 17:14
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da kaçak alkol operasyonu

Yalova’da yeni yıl öncesinde sahte ve kaçak içki satışının önlenmesine yönelik bir operasyon düzenlendi. Yapılan çalışmalarda, Yalova merkezli 2 farklı adreste arama yapıldı. Aramalarda, 55,5 litre bira, 55 litre rakı, 3,5 litre viski, 1435 litre şarap, 37,5 litre etil alkol, 625 cc alkol aroması ve alkol üretiminde kullanılan kazan, imbik, huni ve laboratuvar kitleri ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak M.K. ve V.B. isimli şahıslar hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

Kaçak alkolün sağlığı tehdit ettiği uyarısı

Kaçak alkolün, insan sağlığı açısından ciddi riskler taşıdığına dikkat çeken yetkililer, vatandaşların bu tür ürünlerden uzak durması gerektiğini belirttiler.

Yetkililer, "Kaçak alkol, üretim koşullarının bilinmemesi, denetimlerden geçmemesi ve kalitesinin kontrol edilememesi nedeniyle ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, kaçak alkol tüketmekten kaçınmak son derece önemlidir" uyarısında bulundular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.