Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da İstiklal Marşı’nın Kabulü coşkuyla kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü, RDKM’de gerçekleşen bir programla kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 16:00
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova'da İstiklal Marşı’nın Kabulü coşkuyla kutlandı

Bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 103. yıl dönümü Yalova’da da düzenlenen programda coşkuyla kutlandı.

Yalova Lisesi tarafından RDKM’de gerçekleştirilen programa Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ile kurum ve kuruluşların müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı

Yalova Lisesi Tarih Öğretmeni Halide Meydan Aktaş gerçekleştirdi. Konuşmasına İstiklal Marşı’nın yazıldığı ortam ve TBMM’deki kabul süreci hakkında bilgiler vererek başlayan Aktaş, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’dan ise övgü ile bahsetti. Akif’in sahip olduğu ahlaki yapı ile de halen topluma örnek olduğuna dikkat çeken Aktaş, İstiklal Marşı’nın yazıldığı ortamla ilgili bilgiler verdi.

Konuşmanın ardından İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Öğrencilere ödüllerini Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya verirken hepsini tek tek kutladı.

Program, Yalova Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryonun sahnelenmesi sonrasında son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.