Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da hastanede aslını aratmayan tatbikat

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Vali Yardımcısı Deniz Pişgin ve Başhekim Doç. Dr. Hasan Ergenç’in de katıldığı deprem tatbikatı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 16:01
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova'da hastanede aslını aratmayan tatbikat

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, senaryo gereği Bursa İlinin Gemlik ilçesinde 6.9 şiddetinde depremin yaşanması üzerine uygulanacak prosedürlerin tatbikatı yapıldı. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç’in en önde koştuğu tatbikatta senaryo gereği Yalova da bu depremden etkileniyor. Sağlık afet koordinasyon merkezinden haber gelmesi üzerine hastanenin Hastane Afet ve Acil Durum Planı Başkanı tarafından acil durum planı aktive ediliyor. Olay yönetim ekibi toplanıyor ve HAP başkanı tarafından alanların açılması ve hastane bahçesinde personellerin toplanma alanına tahliyesi başlıyor. Servislerdeki hastaların ivediyle ne durumda oldukları gözlemleniyor.

Tatbikat kapsamında, sağlık afet koordinasyon merkezinden gelen haber üzerine hastanenin Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) aktive edildi. Olay yönetim ekibi toplanarak, alanların açılması ve hastane bahçesinde personelin toplanma alanına tahliyesi başlatıldı. Servislerdeki hastalar hızla gözlemlenerek durumları değerlendirildi.

Tatbikat yüksek katılımlı ve karmaşık senaryolarla gerçekleştirilerek personelin refleksi değerlendirildi. Hastalar ve personel için farkındalık oluşturulan tatbikatın ardından, katılım sağlayan ekiplere teşekkür edildi.Başhekim Doç. Dr. Hasan Ergenç, "Böyle bir tatbikatla olası bir deprem durumunda sağlık personelimizin ve hastanemizin hazırlıklı olmasını amaçlıyoruz. Katılım gösteren tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Yapılan tatbikatta yüksek katılımcı ve karmaşık senaryolarla personelin refleksi değerlendiriliyor. Hastalar ve personeller için farkındalık oluşturulan tatbikatın sonunda hastaneyi ziyaret eden Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişgin, Başhekim Hasan Ergenç’ten bilgi aldı. Bütün adımları başarıyla uygulayan tüm katılımcılara teşekkür eden Başhekim Hasan Ergenç, tatbikatların devam edeceğini belirtti.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.