Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da hangi plajlar temiz? Yalova'da nerede denize girilir?

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, Temmuz ayında deniz suyu kontrollerini tamamladı. 18 plajdan bazılarının kalitesi orta, bazılarının ise iyi olarak değerlendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 00:02
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da hangi plajlar temiz? Yalova'da nerede denize girilir?

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü yaz mevsimi boyunca vatandaşların güvenli ve sağlıklı bir şekilde denize girmeleri için “Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetime Dair Yönetmelik” çerçevesinde mikrobiyolojik analizler yapıyor. Temmuz ayı kontrollerini tamamlayan İl Sağlık Müdürlüğü, 18 plajda su kalitesini kontrol ederek sonuçları vatandaşlarla paylaştı. Enlem derecesi, tuzluluk oranı, soğuk su akıntıları, rüzgarın yönü, endüstriyel atıklar ve kirlilik, besin maddeleri ve iklim değişikliği faktörlerinin göz önüne alındığı kontroller sonucunda Yalova’daki plajların son durumu belli oldu. 

18 plaj, orta ve iyi olarak değerlendirildi

Yalova Merkezde denize girmek isteyen vatandaşlar için Araştırma Halk Plajı: Orta, Akasya Park Plajı: Orta, Su Ürünleri: Orta, Kamplar Bölgesi Plajı: İyi olarak değerlendirildi. Altınova İlçesinde Saralkent Plajı: İyi, Hersek Sahili: İyi olarak açıklandı. Armutlu İlçesinde Fıstıklı Sahili: İyi, Yılandar Mevkii: İyi, İskele Mevki: İyi, İhlas Armutlu Tatil Köyü: İyi olarak değerlendirildi. Çınarcık İlçesinde Kumluk Maviş Plajı: İyi, Üçreisler Özenler Mevkii: Orta, Taşliman Mevkii: İyi, Esenköy Beldesi Çamlıbel Mevkii: İyi, Koru Halk Plajı: Orta olarak değerlendirildi. Çiftlikköy İlçesinde Halk Plajı: İyi, Başkent 3 Sitesi: İyi, Aydınkent ve Ceylankent Sahili: İyi olarak açıklandı.

Serap Polat 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.