Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da göletler yeni nesil malzeme ile kaplanacak

Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova’da yer alan 15 adet sulama suyu göletinin membran kaplamalarının yeni nesil teknoloji olan poliüreye dönüşümünü sağlamak için düğmeye bastıklarını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2024 05:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2024 05:05
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da göletler yeni nesil malzeme ile kaplanacak

Yalova’nın köylerine her alanda hizmet götüren Yalova İl Özel İdaresi, yaptığı sulama suyu göletleri ile de tarımsal üretimi destekliyor. Bu kapsamda Yalova’da 15 adet sulama suyu göletinin bulunduğunu ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, göletlerin taban kaplamalarında yeni nesil bir malzemeye geçiş yapacaklarını duyurdu. Bugüne kadar göletlerin membran ile kaplandığını dile getiren Yılmaz, “Yalova’da Ortaburun Göletini saymazsak eğer 15 tane yaptığımız gölet var.

Artık göletlerde de membran kaplamadan ziyade poliüre dediğimiz bir malzeme kullanmaya başladık. Bu malzeme membrandan daha dayanıklı ve uzun ömürlü. Yeni teknoloji olan bu malzeme ile artık göletleri kaplıyoruz. Gölet sayısını da arttırıyoruz. Her yıl yeni bir gölet yapacağız. Ayrıca yapılmış göletlerden birisinin de poliüre malzemeye geçişini yapacağız. Strateji Bütçe Başkanlığı göletlerle ilgili bize destek oldu. Projelerimize hibe destekleri sağlıyorlar. Milletvekillerimiz ve valimizin de bu desteklerin alınmasında destekleri çok büyük” dedi.
 

“550 kilometre yol ağımız var”

Yalova’nın küçük bir il olmasına rağmen İl Özel İdaresi’nin 550 kilometrelik yol ağında hizmet ürettiğini de vurgulayan Yılmaz, “Yalova’da yol ağımız çok geniş. 550 kilometreye yakın yol ağımız var. Aslında küçük bir il olmamıza rağmen Altınova’dan Armutlu’ya kadar sorumluluk sahamız var. Özel İdare dahil Yalova’da 15 yerel yönetim var. İl Özel İdaresi diğer 14 yerel yönetimin tamamının yüz ölçümünün 2 katı oranında sorumluluk sahasına sahip. Geniş bir alan olunca hem karla mücadelede hem de yol bakım ve onarımlarında daha fazla zaman ve bütçe ayırıyoruz. Bunun yanı sıra tali yollara da çok fazla önem veriyoruz. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü projelerine destek oluyoruz aynı zamanda tarlalara ulaşımı sağlamak adına tali yolları da açıyoruz köylerde. Periyodik olarak yapılan programla Armutlu’dan Altınova’ya kadar makinelerimiz tarlalara ulaşımı sağlamak amacıyla tali yollar açıyor. Hem Tarım Müdürlüğümüzün projelerini destekleyerek üreticiye katkı sağlıyoruz hem de tarlalara ulaşımı sağlayarak üretimin köylerde yapılmasını teşvik ediyoruz. Yıl içerisinde sadece köylere yatırım yapıyormuşuz gibi görünse de biz il genelinde kültüründen tutun da amatör spor kulüplerine kadar her alanda destekler sağlayan bir kurumuz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.