Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da geçici hayvan bakım evi çalışmaları başladı

Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Alğan yapılacak olan Geçici Hayvan Bakım Evi’nin arazisinde incelemede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 12:24
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova’da geçici hayvan bakım evi çalışmaları başladı

Yalova'da yapılacak olan geçici hayvan bakım evi için Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Alğan, Yalova Belediyesi'ne tahsisi yapılan alanda incelemelerde bulundu. Yalova Belediyesi yetkilileri ile birlikte sahada incelemeler yapan Alğan, yeni yapılacak olan hayvan bakım evinin, hayvanların refah düzeyini artıracağını belirtti.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında, Yalova’da ki sahipsiz sokak hayvanlarının refah düzeylerinin artırılması amacıyla kısırlaştırma, rehabilitasyon ve aşılama işlemlerinin daha verimli olması için Yalova Belediye Başkanlığına tahsisi yapılan orman arazisinin geçici hayvan bakım evi yapılması adına çalışmalar başlatıldı.

Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Nevzat Alğan, "Yeni yapılacak olan hayvan bakım evi ile sokak hayvanlarının refah düzeyini önemli ölçüde artırmayı hedefliyoruz. Bu proje, hayvanların kısırlaştırma, rehabilitasyon ve aşılama işlemlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlayacak. Ayrıca, bu bakım evi sayesinde sahipsiz hayvanların yaşam koşullarını iyileştirerek onlara daha güvenli bir ortam sunacağız." dedi.

Yalova Belediyesi yetkilileri, proje kapsamında yapılacak olan bakım evinin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını ve hayvanların refahı için tüm imkanların seferber edileceğini belirtti.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.