Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Gazze’ye dua, İsrail’e lanet yağdı

Akşam namazı çıkışında Yalova Merkez Camisi önünde toplanan GÖNÜLDER’e bağlı derneklerin yönetici ve üyeleri, sloganlar eşliğinde Uğur Mumcu Kültür Merkezi önüne kadar yürüdüler. Burada gerçekleşen basın açıklaması ile İsrail’in Gazze ve Refah’ta sürdürdüğü saldırıları lanetlediler

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 11:55
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Gazze’ye dua, İsrail’e lanet yağdı

İşgalci İsrail ordusunun Gazze’de 8 aydır uyguladığı soykırım, Refah’ta bulunan çadır kente düzenlediği saldırıyla zirveye ulaştı. Yüzlerce Müslümanın vahşice katledildi, birçok insanın yanarak can verdiği saldırıya dünya genelinde tepkiler gösterilmeye devam ediyor. İşgalin ilk günüden bu yana Filistin halkı için kermesler düzenleyerek insani yardım ulaştıran, basın açıklamalarıyla toplumda farkındalık oluşturmaya çalışan Yalova Gönüllü STK Platformu, Refah’taki saldırıdan sonra da sesi en yüksek çıkan derneklerden biri oldu. Dün akşam Yalova Merkez Camiinde, akşam namazı çıkışında İsrail’i protesto eden dernek üyeleri, açıklamaların adından “Katil İsrail, Katil Amerika” sloganlarıyla meydana yürüdü. Filistin’deki saldırılarda yaşamını yitiren Müslümanlar için duaların edildiği programın açıklamasını Yalova Gönüllü STK Platformu Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı gerçekleştirdi.

“Harekete geçme zamanı gelmiş ve geçiyor”

Konuşmasına, 8 aydır artarak devam eden zulmü ve soykırımı kınamak için toplanmadıklarını vurgulayarak başlayan Yalova Gönüllü STK Platformu Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı, “8 aydır her gün kınadığımız Siyonist İşgalciler 2 gece önce 2371 Blok adını verdikleri ve güvenli olarak nitelediği Refah Çadır Kampı’na sığınan Gazzeli Müslüman kardeşlerimizi yakarak şehit etti.

Artık kınama zamanı bitmiştir. Toplumun her yerinde buğz etmenin ötesine geçip harekete geçme zamanı gelmiş ve geçiyor. Merhum Erbakan Hocamızın dediği gibi, fiili icraata geçmek gerekir, katil İsrail ancak güçten anlar. Canları ve kanları ile tüm dünyayı ayağa kaldıran Filistin Mücahitleri her türlü izzet ve şeref size layıktır. Her defasında bir araya geliyoruz, sloganlar atıyoruz, katil İsrail diyoruz elimize ne geçiyor demeyin. Hamas Mücahitleri her açıklamalarında bu eylemlerin ve boykotların artarak devam etmesini bizlerden ısrarla istemektedirler. Anlaşılan o ki, bu eylemler işgalci katillerin akan kanını her geçen gün daha da kurutmaktadır. Bu yüzden zulümlerini artırarak kusuyorlar.” dedi.

“Savaş Müslümanlar üzerine vacibdir”  

Savaş meydanında bulunanların, kaçmayıp savaşmalarının farz olduğunu hatırlatan Başkan Anlayışlı, “Tüm dünyayı esir ettiklerini düşünen Siyonist kâfirler sivil direnişler karşısında yok olup gitmeye mahkûmdurlar. Dünyanın her yerinde mazlum ve mücahit Filistinli kardeşlerimiz için eylemler düzenlenmektedir. Sefa o mücahitlerin başına ki ‘Kanları ile tevhidi tüm dünyaya yayıyorlar’. Her geçen gün birçok insan İslamiyet ile müşerref oluyor. Bu şeref Mücahit Filistinlilere mübarek olsun. Cidah, farz-ı kifayedir. Ancak savaş meydanında bulunanlar için oradan kaçmayıp savaşmak farz-ı ayndır. Keza İslam ülkesini işgal eden kafirlere karşı savaşmak farz-ı ayndır.  Efendimiz, O rahmet peygamberi küfür ve zulme karşı savaşmıştır. Sahabe Efendilerimiz var yok, az çok, yakın uzak demeden kanının son damlasına kadar savaşmışlardır. Ceddimiz küfür ve zulme karşı durmadan savaşmıştır. Savaş Müslümanlar üzerine vacibdir.” şeklinde konuştu.   

 

“Sadece kınamak Müslümanın yapacağı işler değil”

Müslüman devlet liderlerine çağrıda bulunarak, savaşmak için hazır olduklarını dile getiren

Hacı Ömer Anlayışlı, “Kafire karşı savaşmak, zulme karşı nizam getirmek her Müslümanın vazifesidir. Allah’u Teala Bakara Suresi 190. Ayette ‘Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda savaşın (ancak) aşırı gitmeyin. Elbette Allah aşırı gidenleri sevmez’. Yine Yüce Allah Bakara suresi 216. Ayette ‘Savaş, hoşunuza gitmediği halde üzerinize yazıldı. Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki sevdiğiniz şey de sizin için şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.’  Müslüman Allah yolunda İ’la-i Kelimetullah davası için savaşır. Boş yere savaşmaz. Kalırsak Gazi, Ölürsek Şehit oluruz. Bu kadar mükafat var iken, Allah’ın yardımı farz iken sadece kınamak Müslümanın yapacağı işler değil. Müslüman devlet liderlerine çağrımızdır: Bizler savaşmak için hazırız. Göreceksiniz! Bu halk 15 Temmuzda, Çanakkale’de olduğu gibi cepheyi fevç fevç yine dolduracaktır. Tankların altına bedeni ile girecek, tüfeklere göğsünü yine siper edecektir.” dedi.  

“Müslümanların tek bir çatı altında toplanması için dua edelim”

İsrail zulmünün bitmesi için Müslümanların tek bir çatı altında toplanması gerektiğine vurgu yapan anlayışlı, “Kıymetli Müslümanlar! O vakte kadar eylemlerimize ve boykotumuza devam edelim. İşgalci kafirlere hizmet eden ürünler tüketmeyelim. En önemlisi Müslümanlığın nişanesi namazlarımızı eksiksiz ve dosdoğru kılalım. Camilerimiz boş bırakmayalım.  

Selahaddin Eyyubi hazretleri Cuma hutbesinde iken bir genç bağırır;  ‘Ey Selahaddin, Kudüs esir, sen burada vaaz ediyorsun.’ Mübarek, gence cevap vermez. Ertesi gün sabah namazında cemaate döner ve sorar; ‘O genç burada mı?’ Cemaat yok der. Sonra mübarek cemaate dönerek;  ‘Cuma namazına gelen Müslümanlar sabah namazına da geldiği gün Kudüs bizimdir’ der. Buradan hepimiz kendimize ders çıkaralım ve hep birlikte Allah’a yalvarıp Müslümanların tek bir çatı altında toplanması için dua edelim.” açıklamasında bulundu.

Serap Polat 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.