Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Gazze halkına yardım etmek için kermes yapıldı

Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Yalova İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Yalova Üniversitesi Merkez Kampüste, geliri Gazze'ye ulaştırılmak üzere “Gazze İçin Getir, Gazze İçin Al” kermesi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 15:53
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Gazze halkına yardım etmek için kermes yapıldı

İsrail’in Gazze’de yaklaşık 8 aydır uyguladığı soykırım günden güne şiddetlenerek sürüyor. İşgalci İsrail ordusunun 26 Mayıs Pazar akşamı 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Refah’ta bulunan çadır kente düzenlediği saldırının ardından yüzlerce Müslüman hayatını kaybederken, dünya çapında İsrail karşıtı protestolar arttı. İsrail zulmü devam ederken, Yalova Üniversitesi ve Yalova İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile Gazze’deki ablukada hayatta kamaya çalışan Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldı.

Üniversitenin merkez yerleşkesinde gelirleri Gazze halkın ulaştırılmak üzere “Gazze İçin Getir, Gazze İçin Al” teması ile kermes düzenlendi.

Yalova Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı önünde kurulan stantlarda hamur işleri, ev yemekleri, el emeği aksesuarlar, sıcak ve soğuk içecekler uygun fiyatlarla satışa sunuldu.

Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen kermeste hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin bütçesine uygun fiyatlarla satılan ürünlerden elde edilen gelirler Gazze halkına ulaştırılacak. Dayanışma ruhunu güçlendirmek için düzenlenen kermeste ayrıca yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için fotoğraf sergisi de açıldı. Sergide yıkımın ve acının boyutunu gözler önüne seren çarpıcı tasarımların yanı sıra Filistin’de çekilen fotoğraflar yer aldı.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.