Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Gaziler Günü yoğun bir programla kutlandı! Vali Kaya: “Sizler vatanı canından aziz bilen ruhun yaşayan sembollerisiniz”

Gaziler Günü Yalova’da düzenlenen program ve etkinliklerle kutlandı. Kutlama programında konuşan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Sizler vatanı canından aziz bilen ruhun yaşayan sembollerisiniz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 14:53
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova’da Gaziler Günü yoğun bir programla kutlandı!  Vali Kaya: “Sizler vatanı canından aziz bilen ruhun yaşayan sembollerisiniz”

Gaziler Günü kutlama programı Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya tarafından gazi ve gazi aileleri için Uygulama Oteli’nde düzenlediği sabah kahvaltısı ile başladı. Vali Kaya gazileri ve gazi ailelerinin masalarına tek tek giderek kendileri ile sohbet etti. Burada bir konuşmada yapan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya gaziliğin öneminden ve vatan sevdasından bahseden bir konuşma gerçekleştirdi.

Gaziliğin Allah katında da bu milletin kalbinde de çok yüce bir yeri olduğunu dile getiren Vali Kaya, “Bizler, vatanı canından aziz bilen bir milletin evlatlarıyız. Çocuklarını askere düğüne gider gibi uğurlayan, her bir evladını vatan sevgisiyle büyüten bir neslin mirasçılarıyız.

Şehitliği ve gaziliği en büyük onur sayan bu millet, tarihin her döneminde hür yaşama kararlılığını canı pahasına ortaya koymuştur. Bağımsızlığımızın bedelini, atalarımız kanlarıyla ve canlarıyla ödemiştir. İşte sizler, bu fedakâr ruhun yaşayan sembollerisiniz. Canınızı ortaya koyarak bu vatan toprağını kutsal bir emanet gibi bizlere teslim ettiniz. Her nefesinizde vatan sevgisinin en saf halini hisseden, bayrağımızın gökyüzünde hür dalgalanması için gözünüzü kırpmadan mücadele eden siz kahramanlarımıza olan minnettarlığımız tarifsizdir. Bu fedakârlığınız, bu vatan aşkınız, her bir evladımızın kalbinde ebediyen yankılanacak. Bizler, sizin izinizde yürüyen nesiller olarak, vatanımıza duyduğumuz sevgiyi ve sadakati sizlerden aldığımız ilhamla gelecek kuşaklara aktaracağız. Bu yüce unvanı taşımak, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek bir şereftir. Gazilik, Allah katındaki ve bu milletin kalbindeki en yüksek mertebelerden biridir. Vatan için gösterdiğiniz kahramanlık asla unutulmayacak. Yazdığınız destanlar, milletimizin hafızasında sonsuza dek yaşamaya devam edecektir. Bizler, her zaman sizlere minnettarız. Fedakârlıklarınızın karşılığını ne yapsak ödeyemeyiz. Yalova Valiliği olarak, her daim sizlerin ve kıymetli ailelerinizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
 

Uygulama Oteli’ndeki kahvaltı programı sonrasında Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve il protokolü Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanlığını ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi’ni ziyaret etti. Burada dernek başkanları ile sohbet eden Vali Kaya buradan, “Gazilerimizle Yürüyoruz” anma yürüyüşüne geçti. Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Tahir Göncüoğlu, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, kurum müdürleri ve STK temsilcileri ile gaziler, gazi aileleri ve vatandaşların da katıldığı yürüyüş, Gazipaşa Caddesi Donanma Tesisleri önünden başladı. Ellerinde bayraklar ve çalan marşlar eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki programa gelen kalabalık, buradaki kutlama programına katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Atatürk Anıtına Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Tahir Göncüoğlu ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel tarafından çelenk sunuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Gazi Şakir Güner ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi adına ise Gazi Gürkan Kaşıkçı yaptı.

“Bağımsızlık ve istiklalimizi canımız pahasına koruruz”

Konuşmasında yüce Türk milletinin bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edindiğini ifade eden Güner, “Üzerinde yaşadığımız toprakların bizim için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehit ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir.

Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen yüce milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Yüce Türk milletinin bağrından çıkmış şanlı Türk ordusu dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortası, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağı olacaktır” şeklinde konuştu.

“Türk ölürsem şehidim kalırsam gazi anlayışını ilke edinmiştir”
Türk’ün Anadolu topraklarında tutunmasının temelinde ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışının yattığını ifade eden Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi adına ise Gazi Gürkan Kaşıkçı, “Gaza ruhu, vatanla birlikte alınan kutsal bir emanet olarak asırlardır bu topraklarda solmayan bir bayrak gibi dalgalanıyor. Bu topraklarda atılan her adım, verilen her nefes şehit ve gazilerimizin yüce fedakarlıkları ile mümkün oluyor. Aziz milletimizin Anadolu coğrafyasında asırlardır süren mücadelesinin sırrı ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışında gizlidir. Bu topraklar şehit ve gazilerimizin kanları ile sulanmış, fedakarlıkları ile olgunlaşmış, yüce dinimizden aldığımız ilhamla milletimizin cesareti birleşmiş ve gaza ruhu bu vatanın bağrında ölümsüzleşmiştir” dedi.
Konuşmaların ardından bir öğrencinin gaziliği konu alan şiirini seslendirmesinin ardından sona eren programda protokol mensupları ve gaziler toplu fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler.
Kutlama programı kapsamında Yalova Merkez Camisi’nde ebediyete intikal eden gaziler için Kuran’ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.
 

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.