Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Filistin için sessiz oturma eylemi gerçekleştirildi

Yalova İnsani Yardım Vakfı (İHH) Filistinli kadınların ve çocukların katledilmesi konusunda mazlumların sesini duyurmak adına basın açıklaması ve ardından sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Filistin için  sessiz oturma eylemi gerçekleştirildi

Filistin’de yaşanan saldırılara karşı ülke genelinde tepkiler çığ gibi büyüyor. Yalova’da da pek çok gıyabi cenaze namazları kılındı ve basın açıklamaları yapıldı. Yalova İHH Derneği, yaptığı Saldırılar ile savunmasız sivilleri, kadın ve çocukları hedef alan İsrail’i kınamak ve zulme sessiz kalmamanın önemine değinmek adına gerçekleştirdiği saat 16.30’da başlayan basın açıklaması ardından saatler 16.45’i gösterdiğinde oturma eylemine gitti. Yalova Cevdet Aydın Parkı’nda yapılan oturma eylemi çok sayıda kadının katılımı ile gerçekleşti.

 İlk olarak basın açıklaması ile başlayan eylemde sözcü olarak konuşma gerçekleştiren İHH Gönüllüsü Azra Saraç sözlerinde şu ifadelere yer verdi;

‘’Gazze 17 yıldır abluka altında’’

‘’Bizler vicdan sahibi sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri ve anneler olarak İsrail’in Gazze’de 17 gündür sürdürdüğü katliama ‘Dur’ demek için buradayız. Apartheid rejimi yaklaşık 100 yıldır Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdi. İki milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi’ne ise 17 yıldır abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplama kampına çevirdi. Gazze Şeridi’ne yönelik yıllardır devam eden bombalı saldırılarda sahilde piknik yapan aileler ve sokakta oynayan çocuklar öldürüldü, ibadethaneler bombalandı, tedavi bekleyen hastalar öldürüldü. Gazze’de hiçbir yer güvenli değil.

Oyun oynamakta olan çocuklar vahşice katledildi

Bu sürecin son halkası olarak Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği katliamlarda yine yüzlerce kadın ve çocuk öldürüldü. 17 Ekim Salı gecesi İsrail’in El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalaması sonucu büyük çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 500’den fazla insan katledildi. Orada kendisini daha güvende hisseden ve sığındığı hastanenin bahçesinde oyun oynamakta olan çocuklar vahşice katledildi. Anneler ve babalar çocuklarının paramparça olan cesetlerini toplayıp poşetlere koyarak defnetmek zorunda kaldı. İşgalci İsrail her 5 dakikada 1 çocuk katlederek dünyanın gözleri önünde soykırım uyguluyor.

"Sessiz oturma eylemi başlatıyoruz’’

Bizler, Filistinli kadın ve çocukların yanında olduğumuzu göstermek adına şu andan itibaren bu alanda sessiz oturma eylemi başlatıyoruz. Vicdan sahibi herkesi Filistinli kadın ve çocuklara destek vermeye ve onlara sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Birleşmiş Milletleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni, İslam İş birliği Teşkilatı’nı, Arap Birliği’ni, Dünya Liderlerini, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve Siyasi aktörleri işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve işgalci İsrail’e yaptırım uygulamaya davet ediyoruz.’’

Yapılan basın açıklamasının ardından, kalabalık grup Filistinliler için dua okuyarak yanlarında olduklarını belirtti. Devamında ise Yalova Cevdet Aydın Parkı’nda sessiz oturma eylemi gerçekleştirildi.

Haber/Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.