Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da eylül ayında 500 su ürünleri denetimi yapıldı

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce Eylül ayı içerisinde 1380 sayılı su ürünleri kanunu kapsamında 500 adet denetim gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 00:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 15:21
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da eylül ayında 500 su ürünleri denetimi yapıldı

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından Eylül ayı boyunca 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında; deniz seferi denetimi 40 adet, gemi denetimi 275 adet ve nakil aracı denetimi 185 adet olacak şekilde toplamda 500 adet denetim gerçekleştirdi.

Ekipler tarafından ayrıca da; Tarımsal Üretim Planlaması içerisinde yer alan Hamsi Kotası Denetimleri Kapsamında Eylül ayı, Yalova sınırları içerisinde karaya çıkış noktası olarak belirtilen 4 adet karaya çıkış noktasından toplamda 374.410 Kg (24.960 Kasa) hamsi çıkışı gerçekleşmiş ve bu kapsamda 420 adet Nakil/Menşei belgesi düzenlenmiştir. El Konulan Su Ürünleri Miktarı ve İdari Para Cezaları;

3.880 kg Su Ürünleri ve 9 adet idari para cezası olacak şekilde Toplam 266.089 TL olmuştur.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetimler hakkında gerçekleştirilen açıklamada, ‘’ Denetimlerimiz 7/24 esaslı aralıksız devam etmektedir. Sahadayız, denetliyoruz’’ ifadelerine yer verildi ve Yalova'daki balıkçılara ve su ürünleri sektörüne yönelik bu tür uygulamaların, hem çevre koruma hem de ekonomik sürdürülebilirlik açısından büyük öneme sahip olduğu vurgulandı. Gerçekleştirilen denetimler sayesinde aynı zamanda da, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde kullanılması ve deniz ekosisteminin korunması adına önemli adımlar atılmış oldu.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.