Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da engelli vatandaşlara yardım eli

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde mağdur olan engelli vatandaşlara yardımcı malzeme dağıttı

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 02:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 02:44
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da engelli vatandaşlara yardım eli

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bolat, Gaziantep’te yapılan konfederasyon toplantısına katıldı. Toplantıda, 6 Şubat’ta 11 ilde meydana gelen depremde engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar ve çözüm yolları ele alındı.

Konfederasyonun yaptığı çalışmalar neticesinde, yurtdışından yapılan bağışlarla alınan tekerlekli sandalye, akülü sandalye, hastane yatağı, baston, yürüteç gibi yardımcı malzemelerin ilk bölümü, Gaziantep’te engelli vatandaşlara dağıtıldı. Dağıtıma, konfederasyon başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı. Şahin, engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını ve onlara destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Federasyon Başkanı Arslanhan, Gaziantep’ten başlayarak 11 ilde yaşayan 12 bin engelli vatandaşa yardımcı malzeme ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Arslanhan ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği arsada, yurtdışı bağışıyla inşa edilen 750 metrekare kapalı alana sahip ortez protez üretim atölyesinin yakında üretime başlayacağını duyurdu. Arslanhan, bu projede emeği geçen AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.