Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da deprem fayında stres birikintisi var mı? Çınarcık Çukurunda stres birikimi var mı? Marmara Denizi’nde fayda hareketlilik var mı?

Yaşanan 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi'nden sonra herkes panik ve korku içinde. Özellikle Marmara Bölgesin 'de yaşayan İstanbul, Yalova ve Bursa halkı faylardaki stres birikimini merak ediyor. İşte Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un Marmara Denizi'ndeki stres birikimyle ilgili açıklaması...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da deprem fayında stres birikintisi var mı? Çınarcık Çukurunda stres birikimi var mı? Marmara Denizi’nde fayda hareketlilik var mı?

Yaşanan 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi'nden sonra  herkes panik ve korku içinde. Özellikle Marmara Bölgesi 'de yaşayan İstanbul, Yalova Bursa halkı faylardaki stres birikimini merak ediyor. İşte Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un Marmara Denizi'ndeki stres birikimyle ilgili açıklaması...

Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara Denizi'nde 7 ve üstü deprem olmayacağını belirterek, "Çınarcık çukurunda stres birikimi yok" dedi

Açılış töreninde konuştu

İstanbul Beykent Üniversitesi 2023-2024 akademik açılış töreninde açış dersini veren Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, beklenen olası İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul'da sürekli korkunun dolaştığını fakat 1999'dan beri yerbilimlerinin ortaya koyduğu modellerin gerçeklikten uzak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Üşümezsoy, özellikle "250 yılda bir Marmara'da büyük deprem oluyor" söyleminin 2 büyük deprem ile birlikte enerjisini 250 yıl beklemeden boşalttığını, 170 kilometrelik Marmara hattında ise aktarıldığı gibi bir enerji birikiminin olmadığını söyledi.

Üşümezsoy, "Çınarcık çukurunda stres birikimi yok" diyerek, "170 kilometrelik Marmara'nın 60 kilometrelik doğu kesimi 1894 depreminde kırılmış, 60 kilometrelik batı kesimi ise Tekirdağ Silivri çukurundaki 1912'de kırılmış. O halde 1766'dan beri kırılmamış denilen faylar, 1894'te ve 1912'de kırılmış. Yegane risk Kumburgaz çukurunda, orada da 6-6 buçuk arası deprem bekleniyor" dedi.

Üşümezsoy'un açıklamaları, Yalova’da yaşayan vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.