Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Demokrasi Şehitleri Anıldı

Yalova Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programla gerçekleştirildi. Programda konuşan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ise, “Bu mücadele, milletimizin asaletini ve cesaretini ortaya koymuş, esaret altına girmemek için canını ortaya koyan bir milletin varlığını tüm dünyaya göstermiştir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 13:39
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Demokrasi Şehitleri Anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Yalova’da bir dizi etkinlik yapıldı. İlk olarak 17 Ağustos Deprem Anıtı önünden başlayan bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına canlı bağlanıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Yalovalı atletlerden oluşan bir grup Deprem Anıtı önünden başlayan ve 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren koşu sonrasında taşıdıkları sancağı Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’ya teslim ettiler. Kaya ise teslim aldığı sancağı sallayarak birlik, beraberlik, egemenlik ve demokrasi vurgusu yaptı.

Ardından Vali Dr. Hülya Kaya, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaya, 15 Temmuz gecesinde şehit olan 251 şehidi rahmetle andığını ve yanı başlarında şehit olan kardeşlerini gördüğü halde geri durmayan, cesaret ve fedakârlıkla hareket eden 2 bin 742 kahraman gaziye de minnetlerini sunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkın çağrısı üzerine milletin bağımsızlığa sahip çıktığını ifade eden Kaya, şöyle konuştu;

“Bugün, milletçe birlik ve beraberlik içinde idrak etmekte olduğumuz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle, 15 Temmuz gecesi vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve bağımsızlığımız uğruna canlarını feda eden 251 şehidimizi rahmetle anıyorum. Yanı başlarında şehit olan kardeşlerini gördüğü halde geri durmayan, cesaret ve fedakârlıkla hareket eden 2 bin 742 kahraman gazimize de minnetlerimi sunuyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Meydanlara Çıkın’ çağrısı üzerine milletimiz, bağımsızlığımıza sahip çıkmış ve büyük bir işgal girişimine engel olmuştur. 15 Temmuz, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği bir gün olarak tarihe geçmiştir. Bu hain darbe girişimine karşı duruşumuz, milletimizin demokrasisine, devletine, anayasal düzenine ve özgürlüğüne olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu mücadele, milletimizin asaletini ve cesaretini ortaya koymuş, esaret altına girmemek için canını ortaya koyan bir milletin varlığını tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi, geçmişteki destanlarımızın ruhunu yeniden diriltmiş, Çanakkale ruhunu, Kuvayı Milliye ruhunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki ruhu hatırlatmıştır. Bu zaferlerimiz, milletimizin acıyla, gözyaşıyla, cesareti ve vatan aşkıyla yazdığı, uğruna çok büyük bedeller ödediği koskoca bir destandır. 15 Temmuz, milletin zaferi olarak unutulmaz destanlar arasında yerini almıştır. Bu destanı vazgeçmeyenler ve gerisini asla düşünmeyenler yazmıştır. Türkiye’nin yazdığı kahramanlık destanı, dünya demokrasileri için büyük bir derstir. Tanka, topa, uçağa karşı çıplak elleriyle bu destanı yazan, bizim milletimizdir. Milletimizin her bir ferdi, bu destanın sesi, soluğu, nefesidir. O gece hep birlikte cesaret olduk, destan olduk; hainleri bir kez daha topraklarımızdan kovduk. O gece, biz kazandık kardeşlerim. Düşmanı bir kez daha yendik. Vatanı hainlere teslim etmedik. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece, bağımsızlığımızın ve milli birliğimizin her daim güvende olacağı şuurundayız. Türkiye bu şuurla, birlik ve kardeşlik içinde geleceğe yürümektedir. Bizler, içerden ve dışardan gelen her türlü tehdide karşı uyanık olmalıyız. Allah hainlere fırsat vermesin, Allah bizi sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakmasın. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu destanı sizler yazdınız. Allah hepinizden razı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, vatan ve millet için canlarını ortaya koyan şehitlerimize minnettarız. Gazilerimize minnettarız. Sizlere minnettarız. 85 milyon Türkiye’ye minnettarız. 15 Temmuz gecesi milletimizin yazdığı destanı bir kez daha yürekten selamlıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. O geceyi 'Milletin Zaferi' yapanlara bin selam olsun.”

Program konserle devam etti. Anma programına Yalova il protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.