Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Cumhuriyetin 100. Yıl coşkusu

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Yalova Valiliği’nde tebriklerin kabulünün ardından, 15 Temmuz ve Demokrasi Cumhuriyet Meydanı’nda coşku ve heyecan dolu törenle kutlandı. Cumhuriyetimizin 100. yıl etkinliklerine çok sayıda vatandaş ve il protokolü katıldı

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 22:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Cumhuriyetin 100. Yıl coşkusu

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türkiye genelinde olduğu gibi Yalova’da da büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Sabah saatlerinde Yalova Valilik makamında Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Garnizon Komutanı Deniz Albay Cenk Topuz, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan tebrikleri kabul etti. Buradaki programın ardından 15 Temmuz ve Demokrasi Cumhuriyet Meydanı’na geçildi. Bu sırada valilikten meydana kadar jandarma yürüyüşü yapıldı.

Meydanda toplanan yoğun kalabalık cumhuriyetin 100. yılına çok yakışan görüntülere sahne oldu.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, siyasi parti temsilcileri, il protokolü ve halkın yoğun katılımları ile gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri, Vali Dr. Hülya Kaya, Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve Garnizon Komutanı Deniz Albay Cenk Topuz’un halkı selamlaması ve bayramlaşması ile başladı.

Sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı ile devam eden kutlama etkinliklerinde, Hava Meydan Komutanlığı eğitim uçakları uçuş gösterisi sergiledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajının okunması ardından Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya cumhuriyetimizin 100. yılına ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi

. Vali Kaya, “Cumhuriyetimizin 100. yılını sizlerle birlikte kutlamanın derin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyim. Cumhuriyete gönül vermiş siz değerli hemşehrilerimi muhabbetle selamlıyorum. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum.

Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Değerli Yalovalı hemşehrilerim; bizzat şanlı tarihimiz boyunca hiçbir esarete boyun eğmeyen asil bir milletiz, ezelden beri hür yaşadık hür yaşarız. Bu güzel günleri bizlere bahşeden Rabbimize şükürler olsun. Cumhuriyet sevdamız daim olsun, istiklal ve istikbale giden yolda cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalsın.

Değerli Yalovalı hemşehrilerim bugün aynı zamanda Filistin ve Gazze’de yaşanmış olan bir insanlık dramının üzüntüsü içerisindeyim. Maalesef bu kadim topraklarda kan ve gözyaşı eksik olmuyor. Bizleri derinden etkileyen bu hadiselerin bir an evvel son bulmasını umut ediyoruz” dedi.

Yalova halkı cumhuriyetin 100. yaşını coşku içerisinde kutladı

Devamında ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı adına öğrenciler şiir okuyarak günün anlam ve önemine değindi.

Yalova’da gerçekleştirilmiş olan ilkokullar arası resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, ortaokullar arası slogan yarışmasında derece alan öğrencilere AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, liseler arası kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, pano ödüllerinde okul müdürlerine ise Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan ödüllerini takdim etti.

Etkinlikler halk oyunları ile devam etti, coşkulu kalabalık halk oyunlarını alkışlayarak takip etti. Devamında ise Türk tarihinin ilk bandosu olan mehter takımı gösterisini sergiledi. Cumhuriyetimizin 100.yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler tören geçidi ile sona erdi.

Haber/Murat Can Aytemur

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.