Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Cumhuriyet Resepsiyonu gerçekleştirildi

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve eşi Prof. Dr. Cemil Kaya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Cumhuriyet Resepsiyonu gerçekleştirildi

Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yoğun ve coşku dolu etkinliklerle gerçekleştirildi. Kutlamalar kapsamında Hilton Garden Inn Otel’de Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve eşi Prof. Dr. Cemil Kaya resepsiyona katılanları kapıda karşıladı. Gelenlerle tek tek tokalaşan Vali Kaya ve eşi, ardından salona geçtiler.

Burada bir konuşma yapan Vali Kaya, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve ebediyete intikal eden gazileri rahmet ve minnetle anarak sözlerine başlayan Vali Kaya, “Milletçe, cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü büyük bir kıvanç ve heyecanla kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu kıymetli toprakları bize vatan yapan, bu onuru bizlere yaşatan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu kutsal amaç için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Şanlı tarihi boyunca hür yaşayan aziz milletimiz, 29 Ekim 1923 tarihinde hürriyet ve istiklaline asla pranga vurulamayacağını, tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

Cumhuriyet, erdemin, faziletin, halk iradesinin, hak ve hukukun ve medeniyetin adıdır. Cumhuriyetimizin ilanından bugüne kadar eğitimde, kültürde, ekonomide, altyapı hizmetlerinde hülasa olarak her sahada çok önemli gelişmeler kaydettik. Modern yüzyılda bölgesinde güçlü bir aktör olarak ortaya çıkan genç cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacak ve çok daha büyük başarılara imza atacaktır” dedi.

Resepsiyona Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve eşi Gökşen Tutuk, Yalova Karamürselbey Deniz Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Dnz. Alb. Cenk Topuz, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, siyasi partilerin il başkanları ile protokol mensupları ve davetliler katıldı.

Resepsiyonda seslendirilen şarkılara ellerinde Türk bayrakları ile protokol mensupları da eşlik ederek cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu yaşadılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.