Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Cuma namazı çıkışı İsrail’e lanet yağdı

İsrail’in Filistin’e olan saldırılarına tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu çerçevede Yalova Merkez Camisinde kılınan cuma namazı çıkışında Köklü Değişim Dergisi ve Yalova Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yaptıkları ayrı 2 açıklama ile İsrail’i lanetledi. Açıklamalara Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü ve AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş de katılarak destek verdi

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Cuma namazı çıkışı İsrail’e lanet yağdı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve masumları hedef alan bombalamalarına tepkiler büyüyor. Bu çerçevede Yalova’da cuma namazı sonrasında 2 ayrı grup yaptıkları basın açıklamaları ile İsrail’e lanet yağdırdı. Bu çerçevede ilk olarak saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından Cevdet Aydın Parkı’nda Yalova Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bir basın açıklaması ve protesto eylemi gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşen açıklamaya Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ile AK Parti yöneticileri de destek verdiler.

Burada bir konuşma yapan Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk ise zalimin zulmünün yanına kar kalmayacağını ifade ederek, “Biz duyarsız insanlar değiliz. Öldürülenler, şehit edilenler bizim kardeşlerimiz. Din kardeşlerimizdir. Katliama uğrayanlar ve soykırıma uğrayanlar bizlerin kardeşleridir. Dolayısıyla biz acıyı yüreklerimizde yaşıyoruz.

Tepkilerimizi de sağduyulu bir şekilde, Müslüman’a yakışır bir şekilde veriyoruz. Dünyaya imtihan için geldiğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim. Allahu Teala bizleri yaptıklarımızla ve yapmamız gerekirken yapmadıklarımızla imtihan ediyor. Onun için neyi yapmamız gerekiyor. Bu günler bunu yeniden muhasebe etme imkanı veriyor. Hamd olsun ki devletimiz ve milletimiz bu konuda topyekûn aynı görüşte. Her hangi bir ayrılık yok. Hepimiz zulme lanet ediyoruz. Zalimlerin varacak oldukları yer cehennemdir. Ama dünyada da zalimlerin zulümlerini Allah hiçbir zaman yanlarına kar olarak bırakmadı. Bu itibarla hepimiz sabırlı bir şekilde dua ediyoruz” dedi.
Ardından sloganlar atan kalabalık İsrail’e lanet yağdırdılar. Açıklama ölenlerin ruhları için okunan Fatihaların ardından sona erdi.
 

Köklü Değişim Dergisi de açıklama yaptı

Merkez Camisi’nde cuma namazı sonrasında açıklama yapan bir diğer grup ise Köklü Değişim Dergisi oldu. Burada ellerinde pankartlarla toplanan kadın erkek çok sayıda vatandaş İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını lanetledi. Köklü Değişim Dergisi, 53 ille eş zamanlı olarak Yalova’da da açıklamasını gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.