Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da Çınar ağacını kesmemek için okulu 80 santim kaydırdılar

İDO'nun karşı tarafında Orbay ve Onay Tuna adlı hayırseverler tarafından yaptırılan okulun açılmasının gecikme nedenini yine hayırsever Orbay Tuna açıkladı. Tuna okul projesi içinde kalan bir çınar ağacını kesmemek için okulu 80 santim geriye kaydırdıklarını ve bu proje tadilatı nedeni ile de okulun açılmasının geciktiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova'da Çınar ağacını kesmemek için okulu 80 santim kaydırdılar

Orbay ve Onay Tuna adlı hayırseverler tarafından yaptırılan ve "Suzan Tuna İlkokulu" adı verilen okulun tamamlanmasına rağmen bir türlü açılamamasının nedeni ortaya çıktı. Konu hakkında ilk kez konuşan Yalovalı işadamı ve hayırsever Orbay Tuna okulun yapımı aşamasında proje alanında kalan bir çınar ağacının gecikmeye neden olduğunu belirtti. Bu çınar ağacını kesmektense okulu 80 santim geriye kaydırma kararı aldıklarını ifade eden Tuna, "Biz bu okulu yaptırmak için işin peşinden koştuk. Bize kimse okul yaptır demedi. Biz okul yaptırmak için okulun peşinden koştuk. Önce bir spor lisesi yapacaktık. Biz burası için bir araziyi gidip kiraladık. Milli Eğitim Müdürlüğüne de burasını tahsise al biz de buraya okul yapalım sen de o okulu işlet dedik. 2 yıl boyunca o araziye kira ödedim. Milli Eğitim o arazinin bir türlü tahsisini alamadı. Sonra bize merkezde bir okul ihtiyacı var dediler. Tamam dedik. Madem burası olmuyor orası olsun dedik. Burada da bize hallediyoruz denildi. 6-7 ay daha ruhsatın hallolmasını bekledik. Parselde bir imar sorunu vardı galiba. Belediye yardımcı oldu ve sorunu çözdü. İnşaat başladık. Projeyi uygulamaya geçtiğimizde oradaki bir çınar ağacı okulun içinde kalıyor. Dolayısıyla da o tarihi çınar ağacının kesilmesi lazım.

Ben de bu Çınar ağacının kesilmesine izin vermezdim. Ağacı kesmektense başlanan okulda yeniden proje tadilatı yapma kararı aldık. Yani bir çınar ağacını kestirmemek için okulda sil baştan proje tadilatı yaptırdık. Proje tadilatını da Türkiye'ni en büyük mimarlık bürosu Çanakkale Köprüsünü de çizen Sigma Mühendislik bürosu çizdi. Tadilatı hemen yaptık. İnşaat tamamlandı. Milli Eğitim tadilatın kayda işlenmesinden dolayı okulu bir türlü açamadı.

Ocak ayından beri bekleniyor

Ocak ayında biten okul o zamandan beri bekliyor. Ardından bir sürü dedikodu dolaşmaya başladı. Yok Atatürk İlokulu'nun olduğu yeri alacakmışız da o nedenle okulu açmıyormuşuz. Otel yapacaklar, otopark yapacaklar denildi. Bir hayrı, hasenatı bu hayrı yapanları bu denli rencide etmek Yalova'ya yakıştı mı. Kimse de bu söylentiler dolaşırken çıkıp da kardeşim gecikmenin nedeni bir ağacı kesmemek için projede tadilat yapılmasıydı demedi. Biz bir çınar ağacını kesmemek için okulu 80 santimetre geriye aldık.

Ona göre de tadilat yaptık. Okulun onca süredir açılamamasının tek nedeni de budur. Biz burada yaptığımız hayırla mağdur edilen taraf olduk. Bize bu iftiraları atanlara, buradaki gecikmenin nedenini bilip de susanlara da hakkımı helal etmiyorum" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.