Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da ‘Çakar’ suç örgütüne operasyon; 8 gözaltı, 3 tutuklama

Yalova’da faaliyet gösteren ve tefecilik, yağma, tehdit, sahte fatura gibi suçlardan haksız kazanç sağlayan ‘Çakar’ adlı organize suç örgütüne yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı, 3 kişi tutuklandı

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 11:59
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da ‘Çakar’ suç örgütüne operasyon; 8 gözaltı, 3 tutuklama

Operasyonda çok sayıda silah, mermi, senet, çek, tapu, para ve dijital materyale el konuldu. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nce 21 Eylül 2023 tarihinde başlatılan teknik, fiziki takip ve istihbari çalışmalar sonucunda, Altınova ilçesinde oto lastik, petrol istasyonu, işçi servisi işletmeciliği ve çiçek yetiştiriciliği yapan şahısların bir araya gelerek suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, fahiş miktarlarda faiz karşılığında vatandaşları borçlandırdıkları, borçlulara baskı kurarak mallarına, araçlarına, şirketlerine ve gayrimenkullerine el koydukları, borcunu ödemeyenlere silahla tehdit, ikametlerini kurşunlama, genel güvenliği tehlikeye düşürme, tehdit ve hakaret gibi suçlar işledikleri, esnafları sindirdikleri ayrıca kurdukları sanal şirketlerin banka hesapları aracılığıyla ticari alışveriş yaptıkları görüntüsü vererek yüzde 12 bedel ile sahte fatura düzenledikleri, 2014 yılından günümüze kadar açılıp kapatılan şirket hesaplarının incelenmesi sonucu yaklaşık 1 milyar TL tutarında haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Bu kapsamda, 19 Şubat 2024 tarihinde Yalova’nın Altınova ve Çiftlikköy ilçeleri ile Kocaeli, Sakarya ve Bursa illerinde ‘Çakar’ suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 14 adreste arama yapıldı. Aramalarda, 4 adet menşei belli olmayan 7,65 ve 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı olduğu değerlendirilen tabanca, 2 adet yivsiz av tüfeği, 1369 adet 7,65 mm ile 9 mm çaplarında fişek, 39 adet kurusıkı tabanca fişeği, borçlulara ait 22 adet gizlenmiş senet, 18 adet gizlenmiş vaziyette cirolanmış çek, 9 adet örgüt lideri tarafından çeşitli kişilere verilmiş tapu, 4 adet firmalara ait kaşe, borçlulara ait el konulan araca ait 2 adet plaka, 550 bin TL iş yerinde gizlenmiş nakit para, 17,26 gram esrar maddesi, borçlulardan el konulmuş 1 adet Renault Zoe marka araç, borçluların borç takibinde kullanılan 2 adet ajanda ve çeşitli doküman ile 15 adet dijital materyale el konuldu.

Operasyonla ilgili olarak Y.Ç., E.Ç., M.B., E.K., E.İ., G.K., M.D., H.B. isimli şahıslar yakalandı. Yalova Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yürütülen soruşturma sonucunda 8 şüphelinin adliyeye sevk edildiği, M.B., E.İ., M.D., H.B. ve G.K. isimli 5 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, Y.Ç, E.Ç ve E.K. isimli 3 şüphelinin ise tutuklandığı öğrenildi.
Yalova Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, “Halkımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden, haksız kazanç elde ederek vatandaşlarımızı ekonomik olarak zor durumda bırakan organize suç örgütlerine yönelik çalışmalarımız aralıksız ve kararlılıkla sürdürülecektir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.