Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da bir ilk: Türkiye'nin ilk ve tek Aronya Festivali'nde ev sahibi olacak

Yalova, 6-7 Eylül 2024 tarihlerinde Türkiye’nin ilk ve tek Aronya Festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl ilki düzenlenecek olan festival, Yalova’nın tarımsal zenginliklerini tanıtmayı ve aronya meyvesinin faydalarını geniş kitlelere duyurmayı amaçlıyor

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 15:26
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova'da bir ilk: Türkiye'nin ilk ve tek Aronya Festivali'nde ev sahibi olacak

Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ve Yalova Turizm Birliği iş birliğiyle düzenlenecek olan festival, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Coğrafi İşaret Belgesi’ne sahip olan aronya meyvesinin tanıtımını hedefleyen bu festival, hem yerel üreticilere destek sağlayacak hem de Yalova’nın tarımsal potansiyelini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtacak.

Festival boyunca katılımcılar, aronyalı yoğurt yapımı, aromaterapi, tıbbi aromatik sirke yapımı gibi çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşilere katılma fırsatı bulacaklar. Ayrıca, aronya ve üzüm hasadı deneyimleri sunulacak, yerel üreticilerin ürünlerini tanıtabilecekleri stantlar kurulacak.

Festivalin eğitici yönü de ön planda olacak. Akademisyenler, uzman aşçılar ve sektörün önde gelen isimlerinin katılacağı söyleşiler, katılımcılara rehberlik edecek. Festivalin bir diğer çekim noktası ise yerel sanatçı ve grupların sahne alacağı konserler olacak, böylece etkinlik müzikle renklenecek.

Bu kapsamlı etkinlik, Yalova’nın tarım potansiyelini ön plana çıkarırken, bölge ekonomisine de canlılık kazandırmayı hedefliyor. Yalova Aronya Festivali, sağlık açısından büyük faydalar sunan aronya bitkisini geniş kitlelere tanıtmanın yanı sıra, Yalova’yı bu alanda öncü bir konuma taşıyacak.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.