Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Belediye personelleri iş bırakma eylemi yapıyor: “Belediyede haciz varken bile bu durum yaşanmadı”

Bağımsız Yerel Hak-Sen’e bağlı Yalova Belediyesi personelleri toplu sözleşmeden doğan haklarının aylardır ödenmemesi nedeni ile iş bırakma eylemine başladılar. Bağımsız Yerel Hak-Sen Genel Başkan Yardımcısı Vedat Kaya, “2 dönem öncesinde 290’a yakın icra dosyası olan belediye döneminde bile böyle bir durum yaşanmamıştı” dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 15:54
Kaynak: Hilal Baldemir
Yalova’da Belediye personelleri iş bırakma eylemi yapıyor: “Belediyede haciz varken bile bu durum yaşanmadı”

Yalova Belediyesi’nden toplu iş sözleşmesinden doğan haklarını alamadıklarını belirten Yalova Belediyesi’nin Bağımsız Yerel Hak-Sen’e bağlı 270 personeli Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’le de yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmaması üzerine iş bırakma eylemi kararı aldılar.

Bu çerçevede Cevdet Aydın Parkı’nda toplanan belediye personelleri haklarını talep ettiler. Konuyla ilgili basın açıklamasını ise Bağımsız Yerel Hak-Sen Genel Başkan Yardımcısı Vedat Kaya okudu. İşlerini layıkı ile yerine getiren personellerin emeklerinin hiçe sayılmasını kabul etmediklerini dile getiren Kaya, “Bilindiği üzere Kurban Bayramından bu zamana kadar Yalova Belediye Başkanlığı ile Bağımsız Yerel Hak-Sen Temsilcileri olarak yapmış olduğumuz görüşmelerde belediye, riyaset makamı ile yaşanan sıkıntılarla ilgili defalarca başkan, başkan yardımcıları ve mali hizmetler müdürüyle yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu herhangi bir müspet sonuca ulaşılamamıştır.

Ayrca son olarak ağustos ve eylül ayı maaşlarında yine SDS ödemesinin yatırılmaması bardağı taşıran son damla olmuştur. En son cuma günü Belediye Başkanımızın tüm memur personel ile yapmış olduğu toplantı bizleri geçmişte alamadığımız ve gelecekte alacağımız haklarımızla alakalı kaygıya düşürmüştür. Bunun üzerine sendikamızın ertelemiş olduğu basın açıklaması ve iş bırakma eylemi kararı hasıl olmuştur. Dile getirilen konu, Personel A.Ş. çalışanlarının haklı olarak almış oldukları zammın, bizleri yani memur personeli günah keçisi yaparak zararını ve cezasını bizlere kesen yönetim, Kurban Bayramının iki gün öncesi haber aldığımız SDS kesintisi ile işçi, taşeron ve memur üzerinden adaletli davrandıklarını açıklamış ama tam tersine tüm çalışanları mağdur etmiştir. Sonrasında son iki ay ağustos ve eylül maaşlarında, yani okulların açılması dönemine denk gelen ayda yine Yalova Belediyesi memur emekçileri olarak mağdur edilmiş bulunmaktayız. Kurban Bayramı üzeri, kurbanına giren, tatil planı yapan, sıla-i rahim hasreti çeken çoluğuna çocuğuna söz veren memur emekçilerimiz tüm planlarını, ailelerine söz vermelerine rağmen iptal etmek zorunda kalmıştır. Eylül okul döneminde üniversiteye ya da çeşitli okullara çocuklarını gönderecek olan memur emekçileri mağdur edilerek ikinci darbe vurulmuştur. Oysa ki, iki dönem önceki yönetim de belediye araçlarında haciz işlemi olmasına rağmen, araçlara mazot bile alamadığımız dönemde ve sonrasında geçen dönem, 290’a yakın icra dosyasının olması durumunda bile bir günden bir güne hiçbir emekçi kardeşimiz maaş ödemesini eksik ya da gecikmeli alması söz konusu olmamıştır. Ancak bu dönemde belediyede bir tane bile icra olmaması ve daha önceki yönetimlerin çektiği sıkıntıların yaşanmamasına rağmen memur emekçilerinin bu sıkıntıları yaşamasını Bağımsız Yerel Hak-Sen olarak kabul etmiyoruz. Biz memur emekçileri olarak sadece belediye başkanlarının değil asıl olarak devletin memurları olma ve devletin işlerinin memurlar eliyle yürütülüyor olmasının bilinciyle anayasanın, kanunların ve yönetmeliklerin bize vermiş olduğu yetkiye dayanarak görevimizi layıkı ile yerine getiriyoruz. Canını hiçe sayan itfaiye personeli, sokakta canla başla mücadele eden zabıta emekçileri ve belediyenin her işini layıkı ile yürüten memur kardeşlerimizin emeklerinin hiçe sayılmasını kabul etmiyoruz. Buna rağmen Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Gürel’in yakın geçmişte geçim derdi çeken emekli, geleceğe umutla bakamayan gençler, hayat pahalılığından bunalan anneler ve zamlarla ezilen çiftçiler ile ilgili yaptığı paylaşımını hatırlatarak basın açıklamamıza son veriyor ve Bağımsız Yerel Hak-Sen sendikası olarak taleplerimizin yerine getirilmemesi durumunda örgütlü mücadelemizin devam edeceğini beyan ediyoruz” diye konuştu.
 

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.