Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da beklenen yağış gelmedi! Meteoroloji cumayı bekleyin dedi

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönme eğilimine giriyor. Sıcaklık yurdun bazı yerlerinde azalırken, bazı bölgelerde ise kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji bugün için 14 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Sağanağın etkili olması beklenen kentlerde vatandaşlardan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Yalova için Perşembe günü yağış beklentisi tahmin edilirken bu beklenti Cuma gününe kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 14:06
Kaynak: Hilal Baldemir
Yalova’da beklenen yağış gelmedi! Meteoroloji cumayı bekleyin dedi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu yayınladı ve bu kapsamda 14 il için sarı kodlu uyarı verdi. Sıcaklıkların birkaç gün süre ile yurtta etkisini azaltması beklenirken özellikle Marmara Bölgesi için yağış beklentisi devam ediyor.

Meteoroloji hava tahmin raporuna göre; Yurt geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Çanakkale, Bilecik, Bolu ve Ordu çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken, yurt genelinde temmuz sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan hafta başında yayınlanan tahminlere göre Çarşamba gününden itibaren yağışlı olması beklenen Yalova’da sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyrederken yağış beklentisi ise umulduğu gibi olmadı.

Fakat Meteoroloji’nin son raporuna göre Cuma gece yarısından itibaren başlamak üzere Yalova’da cumartesi gününe kadar gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

14 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege ile Edirne, Kırklareli ve Karaman çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olun uyarısı yapıldı.

Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Uşak ve Osmaniye için Meteoroloji sarı kodlu uyarıda bulundu.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.