Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da bayram trafiği sona erdi

Kurban Bayramı’nın geride kalması ile birlikte, bayramda Yalova’da dolup taşan caddeler yerini sakinliğe bıraktı. Yoğun trafik, olağan akışına geri döndü.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 12:48
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da bayram trafiği sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartıldığını açıklamıştı. Bayram dolayısıyla çok sayıda kişi yollara düştü; kimisi ailelerinin yanına kimisi de tatil için farklı şehirlere gitti. Yalova’da şüphesiz ki çok sayıda ziyaretçi ağırladı. Bayram boyunca caddeler araç kalabalıkları ile doldu taştı. Neredeyse dur-kalk ilerleyen trafik, sıcak yaz günlerinin de etkisiyle vatandaşlara zor anlar yaşattı. 23 Haziran 2024 itibariyle tatil sona erdi ve vatandaşlar memleketlerine dönmeye başladı. Şehirden ayrılanlar beraberinde trafiğin de rahatlamasına yol açtı.

Kurban Bayramı’nın sona ermesiyle birlikte, Yalova’da şehir trafiği normal seyrine döndü. Bayram süresince caddeler araç kalabalığıyla dolup taşarken, tatilin son gününde şehir sakinlerine nefes alma fırsatı doğdu. Bayram tatili süresince Yalova, ziyaretçiler için güzel anılar biriktirme fırsatı sunmuş olsa da, şehir trafiği ve yoğunluğunun tatil sonrasında rahatlaması, yerel halk için de olumlu bir gelişme oldu.

BAYRAM BİLANÇOSU AĞIR OLDU

Türkiye genelinde yoğun trafik durumu Yalova’dan farksız olmadı. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram süresince yaşanan trafik kazalarını ve bu kazalarda hayatını kaybeden vatandaşların sayılarını açıkladı. Yerlikaya sözlerinde, "Bugün Kurban Bayramı tatilinin son günü. Karayollarımızda trafik yoğunluğu var. Trafik polislerimiz ve jandarma trafiğimiz denetimlerine ve radarla hız kontrollerine 24 saat aralıksız devam ediyor. Tekrar uyarıyoruz. Aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım." İfadelerine yer verdi. Bayram tatilinin 8 gününde yaşanan trafik kazalarında toplam 68 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 bin 787 kişinin de yaralandığını belirten Yerlikaya, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Murat Can Aytemur

 

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.