Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 10 koyun telef oldu

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Çalıca Köyü'nde, başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 25 koyundan 10'u telef oldu, 15'i ise yaralandı

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 10 koyun telef oldu

Çınarcık ilçesi Çalıca Köyü’nde başıboş köpekler tehlike saçmaya devam ediyor. Bu çerçevede Ahmet Kibaroğlu adlı çiftçinin ahırına giren başıboş köpekler, ahırda bulunan 25 koyundan 10'unu boğarak öldürdü. Saldırıda 15 koyun ise ağır şekilde yaralandı. Ağırdan gelen sesleri duyarak dışarı çıkan çiftçi Ahmet Kibaroğlu, köpeklerin saldırısına uğradı. Canını zor kurtaran Kibaroğlu, köpekler gittikten sonra gördükleri karşısında dona kaldı.

"İnsanların da can güvenliği yok"

Çalıca Köyü Muhtarı Zülküf Kaya, yaşanan olaya tepki gösterdi. Bölgedeki başıboş köpeklerin daha önce de birçok vatandaşın hayvanlarına saldırdıklarını ifade eden Kaya, insanların da bu anlamda can güvenliklerinin kalmadığını söyledi.Konuyu defalarca Çınarcık Kaymakamlığı ve Yalova Valiliği’ne bildirdiğini ancak konuya bir türlü çözüm üretilemediğini ifade eden Kaya, "Bu yaşanan ilk olay değil.

Daha önce de birçok defa böyle olaylar yaşandı. Durumu yerel yöneticilere aktarmamıza rağmen bir türlü çözüm üretilmedi. Biz eğer bir önlem alınamazsa bu saldırılardan insanların da zarar göreceklerini bir kez daha belirtmek istiyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.