Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da barajda doluluk yüzde 70'e geriledi

Yaz aylarının sıcak ve kurak geçmesi sonrasında Gökçe Barajı’nda da su seviyesi geriliyor. Gökçe Barajının doluluk oranı Ağustos ayında yüzde 70’lere kadar geriledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 04:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 04:36
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova'da barajda doluluk yüzde 70'e geriledi

Yalova’nın tek içme suyu kaynağı durumundaki Gökçe Barajı da kurak geçen yaz aylarından olumsuz etkilendi. Nisan ve Mayıs aylarına yüzde yüz doluluk oranı ile giren barajda son günlerde neredeyse hiç yağış olmaması nedeni ile su seviyesi hızla düşmeye başladı. Haziran ayında yüzde 97 doluluk oranına düşen baraj, Temmuz ayını ise yüzde 85 doluluk ile tamamladı. Ağustos ayında sıcakların mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmesi ve yağmur yağmaması nedeni ile barajdaki gerileme daha da hız kazandı. Barajın doluluk oranı yüzde 70’e kadar düştü. Meteoroloji tahminlerine göre Eylül ve Ekim aylarının da oldukça sıcak ve kurak geçmesi bekleniyor. Hal böyle olursa barajdaki su seviyesinin daha da gerilemesi ve belki de yüzde 50’lerin altına kadar inmesi beklentiler arasında. 
Bu noktada açıklama yaparak vatandaşları uyaran Yeşil Körfez Su Birliği yetkilileri, “Mevsimin oldukça sıcak ve kurak geçmesi, yaz ayları nedeniyle Yalova’da ki nüfusun ciddi şekilde artması su kullanımın da arttırdı. Barajda su oranı bu olumsuz şartlar nedeni ile hızla düşmeye devam ediyor. Her ne kadar bir su sıkıntısı yaşanmasını beklemesek dahi yine de suyun tasarruflu kullanımı önemli. Bu anlamda vatandaşları duyarlı olmaya davet ediyoruz” dediler. 

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.