Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da balık fiyatları ne kadar? Yalova’da hamsi ne kadar oldu? Tezgahlarda balık bollaşacak mı? Balık fiyatları düşecek mi? Palamut ve çinekop çıktı mı?

Kış aylarının devam etmesiyle beraber balık tezgahlarındaki hareketlilik kaldığı yerden sürüyor. Özellikle balık türlerinden olan hamsinin çeşitliliği gözlerden kaçmadı. Yalova Merkez’de bulunan Balık Hali’ndeki balıkçılar, tüketicilere tezgahlardan balık alma çağrısını yineledi. Bununla birlikte Yalova’da balık fiyatlarında son durum nedir? Tezgahlardaki balık yeteri kadar bol mu? Balık fiyatları düştü mü? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2023 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2023 13:08
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da balık fiyatları ne kadar? Yalova’da hamsi ne kadar oldu? Tezgahlarda balık bollaşacak mı? Balık fiyatları düşecek mi? Palamut ve çinekop çıktı mı?

Balık avı sezonunun büyük bir hızla devam etmesi balık tezgahlarındaki hareketlenmeyi de beraberinde getiriyor. Yalova Merkez’de bulunan Balık Hali’ndeki balıkçılar, vatandaşlara tezgahlarındaki balıkları tercih etmesindeki çağrısını sürdürmeye devam etti. Yalova Merkez Gökmen Sokak’ta bulunan Balık Hali’ndeki tezgahlarda hamsideki çeşitlilik dikkat çekti. Yalova Balıkçı Hali’nde bulunan Balıkçı Yaşar Bilim, balık fiyatları hakkında bilgi verirken vatandaşlara doğru balık tercihi için birtakım tavsiyelerde bulundu. 


Yalova Balık Hali’nde tezgahı bulunan Yaşar Bilim, tezgahtaki balık türleri hakkında yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda görülen yağmurlu ve fırtınalı havaların olması nedeniyle balıklar gecikmeli olarak geliyor. Denizde fırtına görülünce balık da o kadar zor tutuluyor. Balık çok tutulunca fiyatlar düşer az tutulunca da yükselir. Balık türlerinden şu an hamsi diğer türlere göre daha çeşitli geliyor. Palamut ve çinekoptan ses seda yok büyük bir umutla bekliyoruz çıkmasını. Hamsi fiyatları çeşitliliğe göre oldukça makul durumda. Balıklarda ne kadar çok çeşitlilik varsa tezgahlarımızda o kadar verimli oluyor” dedi. 

Balıkçı Yaşar Bey vatandaşlara balık tercihleri için şu tavsiyelerde bulundu, “Tezgahlarımızda balık avı sezonunun devam etmesiyle birlikte hamsilerimizde çeşitlilik görülmeye devam ediyor. Vatandaşlarımızı tezgahlarımıza bekliyoruz, gelsinler. Gönlümüz kış sezonunun bereketli geçmesinden yana. Bizler de istiyoruz ki gelen herkes balık alsın, fiyatların düşmesi bizim işimize gelir. Hamsi kilosuna göre 50-80 TL arasında değişiyor. Palamut ve çinekop çıkarsa da işlerimiz tam istediğimiz gibi gider.”
Yalova Balık Hali’nde balıkların kilo fiyatı şu şekilde: hamsi 50-80 TL, istavrit 70 TL, mezgit 100 TL, tekir 120 TL, somon 180 TL, levrek-çupra 200 TL. 
M. Tunç Tanrıverdi 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.