Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da balık fiyatları ne kadar? Yalova’da hamsi ne kadar oldu? Tezgahlarda balık bol mu? Balık fiyatları yükseldi mi? Palamutun tanesi ne kadar oldu?

Kış mevsiminin devam etmesiyle birlikte balık tezgahlarındaki hareketlilik devam ediyor. Yalova Merkez’de bulunan Balık Hali’ndeki balıkçılar, tüketicilere yerli balıkları tercih etmesi yönünde çağrıda bulundu. Bununla birlikte Yalova’da balık fiyatlarında son durum nedir? Tezgahlardaki balık çeşitliliği nasıl? Balık fiyatları düştü mü? Sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 08:27
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da balık fiyatları ne kadar? Yalova’da hamsi ne kadar oldu? Tezgahlarda balık bol mu? Balık fiyatları yükseldi mi? Palamutun tanesi ne kadar oldu?

Yalova Merkez Gökmen Sokak’ta bulunan Balık Hali’ndeki tezgahlarda hamsi fiyatlarının yükselmesi gözlerden kaçmadı. Yalova Balık Hali’nde bulunan Balıkçı Yaşar Bilim, balık fiyatları hakkında bilgi verirken tüketicilere doğru balık tercihi için birtakım önerilerde bulundu. 

Hamsinin fiyatı yükseldi”

Yalova Balık Hali’nde tezgahı bulunan Yaşar Bilim, tezgahtaki balık türleri hakkında yaptığı açıklamada, “Bu sezon hamsi bol çıkmıştı ve 50 TL’den satışına başlamıştık ama hamsiler fiyatına göre küçük olduğu için son zamanlarda fazla tercih edilmemeye başlandı. Vatandaş balığı küçük görünce almak istemiyor. Balık türlerinden en fazla görülen hamsi geçen günlerde kilosu 50 TL iken şimdi 80-100 TL olarak satışa sunuluyor. Balık çok tutulunca fiyatları düştüğü için hamsinin fiyatında azalma görülmüştü. Örneğin palamut sık görülmediği için de şu an tane fiyatı 130-150 TL’den başlıyor. Son zamanlarda palamut göründüğü için tanesi 50 TL’ye olan palamut da var. 15 gün önce 50 lira olan hamsiyi şu anda 80-100 liraya satıyoruz” dedi. 

“Balık almak daha hesaplı”

Balıkçı Yaşar Bilim vatandaşlara balık tercihleri için şu tavsiyelerde bulundu, “Vatandaşlarımızı buradan balık almaya davet ediyorum biz de ekonomik kriz, döviz eti bağladığı gibi balığı bağlamaz. Şu an balık almak bir et almaya göre daha hesaplı şimdi bir etin kilosunun fiyatı almış başını gidiyor. Balığın yararları saymakla bitmez, balığı çocukluktan sevdireceksin.” 

“Bir yaya geçidi şart”

Bilim, son olarak Yalova Belediyesi’nden bir istekleri olduğunu söyleyerek şunları söyledi: “Vatandaşların buraya daha rahat gelebilmesi için yeni bir yaya geçidi yapılmasını istiyoruz. Yalova Belediyesi’nden ricamız İDO iskelesinin karşısına da bir tane yaya geçidi yapmaları, burada yaya geçidi olmayınca vatandaş karşıya geçemiyor ve bu yolu dolanmak zorunda kalıyor. Pendik’ten gelip de balık almak isteyen müşterilerimiz de oluyor. Buraya da bir yaya geçidi şart, mağdur oluyoruz.” 
Yalova Balık Hali’nde balıkların kilo fiyatı şu şekilde: hamsi 80-100 TL, mezgit 120 TL, somon 180 TL, levrek-çupra 200 TL, istavrit 70 TL. 
M. Tunç Tanrıverdi 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.