Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Bal hasadının startını Vali Kaya verdi

2024 yılı bal hasadı, Kurtköy'de Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya'nın da katıldığı bir törenle resmen başladı

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 00:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 00:20
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Bal hasadının startını Vali Kaya verdi

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ile Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, 2024 yılı bal hasadının başlangıcını Kurtköy'de düzenlenen programla resmen başlattılar. Arıcı kıyafeti giyen Vali Kaya, kovana ilk tütsüyü sıkarak ve peteği kovandan çıkararak yeni hasat dönemini açtı.

Hasadın başlaması öncesinde, Kaya'ya ildeki arıcılık faaliyetleri, kovan sayıları ve bal rekolteleri hakkında bilgiler veren Parıldar, Yalova'nın Marmara Bölgesi'nin zengin bitki çeşidi ve yoğun orman örtüsüyle kaplı illerinden biri olduğunu belirtti. Parıldar, "Yıllık yaklaşık 300 ton bal üretimiyle öne çıkan Yalova, yüzde 58'i ormanlarla kaplı bir kenttir. Arıcılarımızın ürettiği organik bal, yoğun talep görüyor. Yalova, genellikle kayın, meşe, gürgen, kızılcık, kestane, ıhlamur, böğürtlen, kekik, akasya ve karabaş otu gibi zengin bitki örtüsüyle bilinir ve bu özellik arı ürünleri içerisindeki polenin değerini artırır" dedi.

Vali Kaya, "Yalova'nın coğrafik işaretli ürünlerinden biri olan kestane balı, ilin ekonomisine olduğu kadar tanıtımına da önemli katkı sunuyor. 2024 yılı bal hasadının bol kazançlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yalova Arıcılar Birliği yöneticileri de bu yıl ki bal hasadından oldukça ümitli olduklarını ifade ettiler. Hasat dönemi, Yalova'nın coğrafik işaretli ürünlerinden biri olan kestane balının ilin ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlaması açısından büyük önem taşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.