Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da aronya hasadı devam ediyor

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hatice Dündar, Ziraat Mühendisi Aronya Proje sorumlusu Dilek Çelik Kotan Vildan ve Ömer Karataş Çifttinin Kurtköy'deki bahçelerinde Aronya hasadına katıldılar.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2023 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2023 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da aronya hasadı devam ediyor

Yalova Merkez Kurtköy’de organik aronya yetiştiriciliği yapan Vildan Karataş ve eşi Ömer Karataş, hasat sezonuna girdi. Çiftin 8 dekarlık bahçesinde 4 yaşındaki aronya fidanlarından 2,5-3 ton rekolte bekleniyor. Aronya meyvesi, yaş, kuru, su, konsantre, çay, sirke, reçel ve marmelat olarak farklı şekillerde tüketiciye sunulacak.
Vildan Karataş ve eşi Ömer Karataş, Yalova Merkez Kurtköy’de 8 dekar alanda organik aronya yetiştiriciliği yapıyor. Aronya, antioksidan özelliği ile bilinen ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir meyve türü. Çiftin bahçesindeki aronya fidanları 4 yaşına geldi ve hasat zamanı başladı.

Çiftin bahçelerinde aronya hasadına katılmak üzere davet ettikleri Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hatice Dündar, Ziraat Mühendisi Aronya Proje sorumlusu Dilek Çelik Kotan ile birlikte hasat yaptı.
Bahçe sahibi Vildan Karataş, yaptığı açıklamada, aronya yetiştiriciliğine 4 yıl önce başladıklarını ve bu yıl ilk kez tam verim alacaklarını söyledi. Karataş, “Toplamda 2,5-3 ton rekolte bekliyoruz. Aronya meyvesini farklı şekillerde işleyerek tüketiciye sunacağız. Yaş meyve, aronya kurusu, aronya suyu, aronya konsantresi, aronya çayı, aronya sirkesi, aronya reçeli ve marmelatı olarak piyasaya çıkacağız.” dedi.

Karataş, bu ürünleri yönetim kurulu üyesi oldukları Marcel Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Kadın Kooperatifi ile birlikte pazarlayacaklarını belirtti. Karataş, “Aronya çok faydalı bir meyve. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kanserden koruyor, diyabet hastalarına iyi geliyor. Biz de bu meyvenin yaygınlaşması için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.