Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da 7 bin öğrenci LGS ve YKS’ye girecek

2-8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde açıklamalarda bulunan Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, il genelinde 7 bin 43 öğrencinin bu sınavlara katılacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 14:29
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova'da 7 bin öğrenci LGS ve YKS’ye girecek

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 2-8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde öğrenciler ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu.
Yalova genelinde 8. sınıfta eğitim gören 3 bin 686 öğrenci LGS'ye, 12. sınıfta eğitim gören 3 bin 357 öğrenci ise YKS'ye girecek. Sınav hazırlıkları sürecinde öğrencilere destek olmak amacıyla, Akmeşe, sınavın sadece bir değerlendirme ölçüsü olduğunu ve öğrencilerin gerçek yeteneklerini tam olarak yansıtmayabileceğini hatırlattı.
Akmeşe, öğrencilerin her gün belirli bir çalışma planı oluşturmalarını önerdi. Konuları parçalara bölerek çalışmanın, öğrenmeyi daha etkili hale getirdiğini vurguladı.

Bol bol soru çözmenin sınavda karşılaşılacak soru tiplerine aşina olunmasını sağladığını ve hız kazandırdığını belirten Akmeşe, öğrencilerin gerçek sınav ortamını deneyimlemek için deneme sınavlarına katılmalarını tavsiye etti. Bu, zaman yönetimini öğrenmelerine ve sınav stresiyle başa çıkmalarına yardımcı olacaktır.
Öğrenilen konuları düzenli olarak tekrar etmenin bilgilerin kalıcı olmasını sağladığını belirten Akmeşe, zihinsel ve fiziksel sağlığı korumak için dengeli beslenmenin ve yeterli uykunun önemine dikkat çekerek, "Yorgun bir zihin verimli çalışamaz” dedi.

Öğrencilere, kendilerine güvenmelerini ve olumlu düşünmelerini öğütleyen Akmeşe, çalışma ortamının dikkat dağıtıcı unsurlardan arındırılmasını önerdi. Telefon ve televizyon gibi dikkat dağıtıcıları çalışma saatlerinde uzak tutmanın faydalı olacağını belirtti.
Anlamadıkları konularda öğretmenlerinden veya arkadaşlarından yardım istemelerini söyleyen Akmeşe, grup çalışmalarının da verimli olabileceğini belirtti. Ayrıca, ara sıra dinlenmenin ve sevilen aktiviteleri yapmanın zihni taze tutacağını ve stresi azaltacağını söyledi.
Sınav gününden bir gün önce sınav yerinin ve gerekli belgelerin hazırlanmasını öneren Akmeşe, erken uyuyarak sınav günü zinde ve hazır olunması gerektiğini vurguladı.
Soruları dikkatli okumalarını ve sürenin verimli kullanılmasını öneren Akmeşe, tüm soruları cevaplamaya çalışmanın önemini belirtti. "Sınav ölçütlerinin sadece bir değerlendirme ölçüsü olduğunu ve gerçek sizi tam olarak yansıtamayabileceğini unutmayın” diyen Akmeşe, sınavdan sonra ne olursa olsun, öğrencilerle gurur duyacaklarını ifade etti.
Akmeşe, öğrencilerin hayallerine ulaşacaklarına inançlarının tam olduğunu belirterek, "Unutmayın, her zaman yanınızdayız ve sizinle gurur duyuyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.