Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da 2023 yılında 8 bin 947 kişi iş kazası geçirdi

YTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘İş Hastalıkları ve Meslek Hastalıkları Semineri’nde konuşan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, seminerin işçilerin güvenliği ve sağlığı açısından bir milat oluşturmasını istedi. Toplantıda 2023 yılında 8 bin 947 kişinin iş kazasına maruz kaldığı da belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 15:53
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da 2023 yılında 8 bin 947 kişi iş kazası geçirdi

Yalova İŞKUR İl Müdürlüğü, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile İK Platformunun ortaklaşa düzenledikleri ‘İş Hastalıkları ve Meslek Hastalıkları Semineri’, YTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminere Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın yanı sıra Bursa Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Yalçın Kubat, Yalova İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, SGK Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, iş güvenliği uzmanları ve sanayi kuruluşlarının yetkilileri de katıldı. Program Yalova İŞKUR Müdürü Erhan Dede’nin konuşması ile başladı. Yaşanan iş kazalarının can kayıplarının yanı sıra iş gücü ve maddi kayıplara da neden olduğunu ifade eden Dede, “Yalova’da 2019 yılında İnsan Hakları Platformu kuruldu. Bu platform çalışma hayatımızın en önemi konularını üçer aylık periyotlarla masaya yatırıyor. Çalışma hayatında İnsan Kaynakları Platformumuz ve İnsan Kaynakları Platformu yöneticilerimiz belirli bir bilgi birikimine ulaşmış oldu. Her gün kaybolan her can içimizi acıtırken, ülke ekonomisine de telafisi imkansız kayıplar veriyor. Gayri Safi Milli Hasılanın yüzde 5’i iş kazaları ve meslek hastalıklarında kayboluyor. Burada İnsan Kaynaklarının en önemli uygulayıcıları olan İş Sağlığı ve Güvenliği birimleri. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği çok eskilere dayanmaktadır. Çalışma hayatı ile birlikte iş sağlığı uygulamaları da devam etmekteydi. 4857 Sayılı Kanun sonradan yapılan düzenlemelerle 6331 Sayılı Kanunla daha proaktif, devlet, işveren ve işçiyi içine çeken bütüncül bir hale getirildi” dedi.

“İş kazaları tersanecilik sektöründe yoğunlaşıyor”

İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede’nin ardından söz alan Vali Dr. Kaya ise iş kazalarının tersanecilik sektöründe yoğunlaştığına dikkat çekti. Amaçlarının üretimi yaparken işçilerin sağlıklarının korunmasını da sağlamak olduğunu dile getiren Vali Dr. Kaya, “Üretim bizim olmazsa olmazımız. Özellikle baktığınızda tersaneciler noktasında bir yoğunlaşma var. Bu sanayi alanında çok yoğun emek bir sektör. Bunu da anlayışla karşılıyoruz. Zaten bu alan olmazsa olmazımız. Elbette bu çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği de bizim için önemli. Geçtiğimiz 1 yıl içerisinde takip ettiğim iş kazalarının büyük bölümü bu alanda ve sektörde yoğunlaştı. Biz hem üretelim ama üretirken de işçilerimizin güvenliğini sağlayalım istiyoruz. Tersanecilik sektöründe girişler ve çıkışlar çok hızlı. İnanılmaz bir devir var. Bu bizim için çok büyük bir risk taşıyor. Bunu nasıl düşürebiliriz, iş memnuniyetini, orada kalmayı, tutunmayı nasıl sağlayabiliriz. Önce bunu düşünmeliyiz. İkinci planda bu insanları bu işi sahiplenmesi, kendi güveliklerini önce düşünmelerini, iş sağlığı ile ilgili alınması gereken önlemlere birebir riayet etmeleri için yapmamız gerekeni, atmamız gereken adımlar nedir bunları belirlemeliyiz. Sadece denetleyelim, ceza verelim demiyoruz. Biz işçilerimizi önemsiyoruz. Şimdi OSB’ler de geliyor” diye konuştu.

“Çevreye ve insan sağlığına duyarlı bir sektör oluşturalım”

Yalova’da çevreye ve insan sağlığına duyarlı bir sektör oluşturmak istediklerini altını çizen Vali Kaya, “İşçilerimizin güvenliği ve sağlığı bizim için son derece önemli. Bu toplantı bir milat olsun. Temiz bir sayfa açalım istiyorum. Yalova’da çevreye ve insan sağlığına duyarlı bir sektör geliştirmek istiyoruz. O duyarlılığı oluşturduğumuzda zaten Yalova’nın diğer iller bazında da çok önemli bir farkı olacak. Daha sürdürülebilir bir üretim yapısı oluşturabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

8 bin 947 iş kazası yaşandı

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın ardından İş Başmüfettişi Abdurrahman Çalık ve Sosyal Güvenlik Denetmeni Mehmet Gülbağ’ın konuşmacı olarak katıldıkları ‘İş Hastalıkları ve Meslek Hastalıkları Semineri’ne geçildi. Burada söz alan Sosyal Güvenlik Denetmeni Mehmet Gülbağ yaptığı sunumunda ildeki iş kazaları ve meslek hastalıkları ile ilgili bilgiler vererek ülkemizde 2023 yılında 681 bin 380 kişi iş kazasına, 769 kişinin ise meslek hastalığına yakalandığını dile getirdi. Yalova’da 2023 yılında yaşanan iş kazaları hakkında bilgi veren Gülbağ, “Bu rakam, Yalova özeline geldiğimizde ise 8 bin 947 iş kazasına 12 kişi de meslek hastalığına maruz kaldı” şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.