Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da 13 bin araç denetimden geçirildi

Yalova Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı sürecinde toplamda 13 bin aracın denetimden geçirildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 11:59
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da 13 bin araç denetimden geçirildi

Yalova Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatili süresince yapılan denetimlerin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesi ve Kurban Bayramı tatilinin aynı döneme rastlaması nedeniyle yaşanabilecek trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla il genelinde yoğun denetimler gerçekleştirildi.

12-23 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılan denetimlerde, emniyet kemeri kullanımı, radarlı hız kontrolü, alkol denetimi, motosiklet denetimi, sürücülerin trafik işaretlerine uyması ve araç kullanırken cep telefonu kullanılmaması konularına özel önem verildi.Kurban Bayramı tatili süresince gerçekleştirilen denetimler kapsamında: 13 bin 1 araç kontrol edildi.5 bin 22 araç ve sürücüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerinden cezai işlem uygulandı. 166 araç trafikten men edildi. 42 sürücünün ehliyetine geçici olarak el konuldu.

Yalova Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğinin devamı için kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde, eşitlik ilkesini benimseyerek 7/24 araç ve sürücüler üzerinde denetimlere devam edileceğini belirtti.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.