Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Bonsai Müzesinin tanıtımına bakanlıktan destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri Yalova Bonsai Müzesini ziyaret ederek, tescil süreci ve tanıtım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 08:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 08:44
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Bonsai Müzesinin tanıtımına bakanlıktan destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Koleksiyoncular ve Özel Müzeler Şube Müdürü Mustafa Poyraz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Koleksiyoncular ve Özel Müzeler Şube Müdürlüğü Uzmanı Hakan Seylim ve Yalova Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, Yalova Bonsai Müzesini ziyaret etti.

TESCİL SÜRECİ TAMAMLANARAK, MÜZE TANITIMI İÇİN DESTEK VERİLECEK

Yalova Bonsai Müzesi Müdürü Hatice Soygüzel, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ve Müze Küratörü Osman Çalışkan tarafından karşılanan ziyaretçiler, müzeyi detaylı bir şekilde inceledi. Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük bonsai müzesi olan Yalova Bonsai Müzesinde yer alan farklı boyutlarda ve şekillerde 200 adet bonsai ağacını inceleyen Turizm Bakanlığı yetkilileri, müzenin tarihçesi, müzede yer alan ağaç türleri, ağaçların yaşı ve müzede eseri yer alan bonsai sanatçıları hakkında bilgi aldı. İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, ziyaret sonrası bakanlık yetkilileriyle yapılan değerlendirme sonucunda, önümüzdeki hafta müzenin tescil sürecinin tamamlanacağını ve Bakanlık tarafından müze tanıtımı için katkı sağlanacağını ifade etti.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.