Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Bilim Şenliği'ne TÜBİTAK desteği

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan "Keşfet, Öğren, Hayal Et! Yalova Bilim Şenliği" projesi TÜBİTAK’tan destek aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 02:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 00:41
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova Bilim Şenliği'ne TÜBİTAK desteği

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Keşfet, Öğren, Hayal Et! Yalova Bilim Şenliği" projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü. Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek ve üç gün sürecek etkinliklerle 10 binden fazla katılımcıya ulaşılması hedefleniyor.
Yalova Bilim Şenliği, bilim, teknoloji, sanat ve spor temalarında toplam 50 atölye, etkinlik, söyleşi, sergi ve konserlerden oluşan zengin bir program sunacak. Etkinlikler, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra genel katılımcı kitlesine de hitap edecek.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, şenlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu proje, gençlerimizin bilimi yaşayarak öğrenmeleri ve teknoloji ile sanata dair eğlenceli deneyimler kazanmaları için büyük bir fırsat sunuyor. Yalova'da bilim ve sanatın bir arada yer aldığı böyle bir etkinliği hayata geçiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. 
Akmeşe, şenliğin sadece bir öğrenme alanı değil, aynı zamanda Yalova için önemli bir toplumsal buluşma noktası olacağını vurguladı. Bilim-teknoloji-toplum etkileşiminin önemine dikkat çeken şenlik, katılımcılara günlük yaşantılarına aktarabilecekleri eğlenceli ve öğretici deneyimler sunacak.
 

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.