Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediyesi yangınlara karşı uyardı

Yalova Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirme paylaşımında, yangın risklerinin önüne geçebilmesi adına alınabilecek önlemler vatandaşlar ile paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 02:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 02:19
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Belediyesi yangınlara karşı uyardı

Yalova Belediyesi, son dönemde artan yangın risklerine karşı vatandaşları bilgilendirdi. Belediye, yangınların önlenmesi ve can ve mal kaybının önüne geçilmesi için alınabilecek önlemleri kamuoyuyla paylaştı. Yapılan bilgilendirmede, yangın riskini azaltmak için; ‘’Yaz aylarında ateş yakmamalıyız. Belirlenmiş alanlar dışında mangal, çay demlemek için ateş ve kamp ateşi yakmamalıyız. Yakanları uyarmalı ve 112’ye bildirmeliyiz. İnşaat alanlarında elektrikli aletler kıvılcım atarak yangına sebebiyet verebilir, bu işlemlerimizi kış aylarında yapmalıyız. Sigara ve içecek şişelerimizi dışarıya atmamalıyız. Orman içerisinde veya çevresinde çöp bırakmamalıyız. Havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı maddeleri kesinlikle kullanmamalıyız. Risk yaratan trafo ve elektrik panolarını enerji dağıtım şirketine bildirmeliyiz; cızırdayan, kıvılcım atan ve birbirine değen elektrik direk/tellerinin tamiri, elektrik tellerine değen bitkilerin temizlenmesi için enerji dağıtım şirketine veya Orman İşletme Müdürlüğü’ne haber vermeliyiz.

Yalova Belediyesi, vatandaşların bu uyarılara dikkat ederek yangın risklerini en aza indirebileceğini ve güvenli bir çevre oluşturabileceklerini belirtti. Yalova'daki tüm vatandaşların bu uyarıları dikkate alarak yangın güvenliği konusunda duyarlı olmaları önemle tavsiye edildi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.