Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediyesi’nden örnek protokol; Öğrenciler üretecek, belediye satın alacak

Yalova Belediyesi ildeki park ve bahçe düzenlemelerinde kullanacağı çiçekleri TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden alacak. Bu anlamda Yalova Belediyesi, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalova Valiliği ortak bir protokole imza koydular

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Belediyesi’nden örnek protokol;  Öğrenciler üretecek, belediye satın alacak

Yalova’da kurumsal iş birliği ve eğitime destek anlamında örnek olacak bir protokol imzalandı. Yalova Valiliği’nde gerçekleştirilen protokol imza töreni ile Yalova Belediyesi geçen yıl yapılan anlaşmayla 80 bin çiçek alımı gerçekleştirdiği Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile kapasiteyi yükselterek yeni bir protokol imzaladı. Protokol gereği Yalova Belediyesi ildeki park ve bahçelerde kullanacağı 100 bin adet çiçeği TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden satın alacak. Karşılığında ödenecek olan 720 bin TL ise eğitime ve öğrencilere yansıtılacak. Protokolün imza töreni için bir araya gelen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe protokole imza koydular. Protokolün amacı ve detayları hakkında bilgi veren Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “TOBB Mesleki ve Teknik Lisesi tarım teknolojisi alanında dış mekan süs bitkileri ile ilgili önemli çalışmalarımız var. Biz geçen sene Yalova Belediye Başkanımıza tüm dış mekan çiçeklendirmelerle ilgili olarak bunlara talip olduğumuzu kendisine iletmiştik. Geçtiğimiz sene Yalova Belediyemize 70 bin adet çiçek satışı gerçekleştirdik. Bu sene sayıyı daha yukarıya taşıyoruz. 80 bin adet çuha çiçeği, 20 bin adet menekşe olmak üzere toplamda bu yıl 100 bin adet çiçek satışımız olacak. Belediyemizden de bu çiçeklerin satışından 720 bin TL’lik fatura keseceğiz. Buradan elde edilen gelir de öğrencilerimize gidecek. Okulumuzun gelişimi için kullanılacak. Ben şahsına örnek bir davranış ortaya koymasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Diğer belediyelerimizin de bu anlamda benzer adımlar atmasını beklediğimizi buradan ifade etmek istiyorum” dedi.
 

“Eğitime katkıda bulunmaya devam edeceğiz”

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk da Akmeşe’nin ardından bir açıklama yaptı. Eğitime olan katkılarının devam edeceğini ifade eden Tutuk, “Geçen yıl park ve bahçe düzenlemelerimiz için bu okulumuzdan toplamda 80 bin adet çiçek alımında bulunduk. Bu sene yine benzer bir alım yapacağız. Ama bu yılın geçen seneden bir farkı var. O da bu yıl hangi çiçekleri istediğimizi belittik. Dış mekanda kullandığımız bu bitkileri okulumuz üretmeye başladı. Dolayısıyla da şehrimize dikeceğimiz bitkileri okulumuzdan alacağız. Güzel bir iş birliği oldu. Geçen sene 80 bin çiçek almıştık, bu sene 100 bin adet çiçek alacak ve şehrimizi bizim okulumuzun ve öğrencimizin ürettiği çiçeklerle süsleyeceğiz. Bu protokolü her yıl yaparak okulumuza ve öğrencilerimizin eğitimine de katkıda bulunmak istiyoruz” diye konuştu.  
 

“Çok güzel bir iş birliği oldu”

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ise meslek liseleri ile sektörün buluşmasını önemsediğini söyledi. Protokolle imza altına alınan iş birliğinin çok güzel olduğuna da vurgu yapan Vali Kaya ise, “Ben bu örnek protokolden dolayı hem Yalova Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk’a hem de Yalova Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Akmeşe’ye teşekkür ediyorum. Çok güzel bir iş birliği oldu. Özellikle Yalova’da çiçeklerimizi öğrencilerimiz yetiştiriyor. Belediyemiz de bunları satın alıyor. Dolayısıyla kentin cadde ve sokaklarda evlatlarımızın yetiştirdiği çiçekleri göreceğiz. Meslek liselerimizin sektörle olan buluşmasını ben çok başarılı buluyorum. Bundan sonraki süreçte bu bağlantıyı daha kuvvetli hale getireceğiz. Dolayısıyla bu şekildeki örnek çalışmalar bizim de desteklediğimiz çalışmalar” şeklinde konuştu.





 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.